VIDEO ⟩ Valvekaamerasse jäi koer, kes keetis iseseisvalt riisi

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Andekas Lucky
Andekas Lucky Foto: Video kuvatõmmis

Hiinas keetis koer Lucky oma peremehele üksinda riisi. Mees õpetas koerale toitu valmistama, kasutades kodust videovalvesüsteemi, et lemmiklooma kaugjuhtimisega juhendada, kirjutab AsiaOne.

Koera omanik tegi ettevalmistused, pesi riisi ära, pani riisikeetjasse ja läks poodi. Ta hakkas oma COVID-19 testimisele hiljaks jääma ja mees otsustas paluda oma lemmikloomal videovalvesüsteemi kaudu masin sisse lülitada. Omaniku käsklust kuuldes vajutas Lucky esmalt liigpingekaitse ja seejärel riisikeetja enda toitenuppu.

Hiinlane oli kindel, et lemmikloom saab liigpingekaitse sisselülitamisega hakkama, kuna ta oli talle seda juba õpetanud, kuid riisikeetjat polnud koer seni veel kasutanud. «Riisikeetja, mitte pistikupesa. See asi on lähedal,» õhutas ta Luckyt.

Mees pidi mitu korda käsklust kordama, sest koer ei osanud esimesel korral aparaati käivitada, kuid lõpuks sai Lucky ülesandega hakkama ja riis kees valmis. «Uskumatult tubli! Koju jõudes toon sulle maiust!» tänas omanik koera.

 

Targa koera omanik ütles, et on oma lemmiklooma juba koolitatud mitmesuguste kodutööde tegemiseks. Näiteks oskab Lucky WC-potis vett lasta, kraanist vett lasta, tulesid sisse ja välja lülitada ning väidetavalt ka autos turvavööd kinnitada. Koer täidab aga mehe sõnul vaid tema korraldusi, naise käsklustesse suhtub Lucky absoluutselt ükskõikselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles