Märjamaal auto alla jäänud koera peremees loomapäästjatele: ei taha teda (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Märjamaal auto alla jäänud Robi.
Märjamaal auto alla jäänud Robi. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) jagab sotsiaalmeedias äärmiselt kurvaks tegevat lugu Märjamaal auto alla jäänud eakast koerast Robist. 

Eile varahommikul sai liit teate auto alla jäänud koerast Märjamaa vallas. Koerake veidi kõndis, kuid siis jäi kraavipõhja lamama ja sealt enam ei tõusnud. Kiiresti läksid kohapeale appi vallaametnikud, kes ei pidanud paljuks koerakest Tallinna loomade kiirabikliinikusse sõidutada.

Kliinikus tuvastati koeral ka kiip ja omanik, kuid viimane ei näinud võimalust kutsale järele minna ja hakkas rääkima midagi eutanaasiast. «Omanik Raivo soovis, et koer siis magama pandaks, kuna nagunii on ta juba vana, jalad valusad ja hästi ei kuule. Tema koerale järgi tulla ei saavat,» kirjutab sotsiaalmeediapostituses ELL, kes maksis koera raviarve ja võttis ta enda hoole alla. 

Omanikuga võttis hiljem ühendust ka liit ise, kellele kinnitati samuti, et tõepoolest looma enam ei soovita. Majapidamises olevat juba noor koer olemas ning kuna Robi ei haugu, siis polevat tal mõtet. Omaniku sõnul peaksid loomakaitsjad ise ka aru saama, et üksi maal elaval inimesel on julgestuseks vaja ometi haukuvat koera. Lisaks tahtvat noor koer vanemaga mängida ning neid peab eraldi hoidma. Robi elavat kuskil laudas kassiga. Tuppa koerake kunagi saanud pole ja peale neljandat eluaastat veetis aastaid ketis.

Sel hetkel oli liidule selge, et Robist ei hoolita nagunii ning tema neile loovutamine on ainuõige selle looma elu päästmiseks.

Robi.
Robi. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Täna öösel nelja paiku helistas omanik Raivo aga liidu infotelefonile ja hakkas rääkima, et ta ikka tahab koera tagasi. Ehitavat talle võrguga aia ja andvat ka valuvaigisteid, mida kindlasti manustada tuleb. Kunagi varem koer neid saanud polevat ning isegi arstile pole viidud.

«Inimesi on igasuguseid ja mõistame ka seda, et kiiruga tehtud otsuseid hiljem kahetsetakse ning muudetakse meelt,» tõdeb liit ning lisab: «Tegelikult olime väga rõõmsad, sest tundus, et peremees ikkagi hoolib, kui süda valutama jäi. Leidsime, et koerakesele oleks koju naasmine kõige parem lahendus.»

Hommikul sai liit kõne ka kliinikust, kust öeldi, et põhimõtteliselt võib koerake juba täna koju minna. Luud-kondid olevat terved, kuid tagakeha on väga valulik ja ta vajab püstitulekul abi ning suuremat hoolt ja jälgimist. Borrelioositest osutus samuti positiivseks ja ka see ravi pandi peale.

Uudiseid kuuldes helistasid loomakaitsjad kohe omanikule, kes alguses näitas taas suurt hoolimist ja rääkis, kuidas ja mida ta tema jaoks kõike teeks. Jutt oli ilus hetkeni, mil hakati rääkima koerale järele minekust.

See plaan Raivole ei sobinud. Täna olevat ta kuskil poja juures ehitamas, homme on arstiaeg ja no pole aega Robiga tegeleda.

«See oli hetk, mis tõi pisarad silma. Tegelikult polnud selle inimese südames ilmselt grammigi hoolimist. Kui rääkisime, et kõik käivad tööl ja arstil ka loomade kõrvalt ning saavad eluga hakkama, siis käratas mees, et ta siis ikka ei taha seda koera, kui see kõik nii keeruline on,» jagab ELL loo šokeerivat lõpplahendust.

Robi.
Robi. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Nüüd ongi lugu selline, et 14 aastane Robi otsib uut kodu.

«Meist mitmed on võtnud enda hoole alla eaka koera ning see on kogemus, mida ei vahetaks mitte kunagi millegi muu vastu. Päästetud vanakesed on erakordselt leplikud ja tänulikud. See armastus, mida nad annavad oma päästjatele, kaalub üle kõik muu siin maailmas,» julgustavad loomapäästjad inimesi eakale koerale võimalust andma.

«Kuna Robi on elanud terve elu õues ja tal on ka pisike põieprobleem (sellega tuleb veel ravi mõttes tegeleda), oleks talle parim oma aiaga maja, kus olekski võimalus olla rohkem õues kui toas. Tuba oleks loomulikult suurepärane, kuid siis peab arvestama, et see põis väga hästi ei pea praegu,» hoiatab liit, kes tagab samal ajal kogu vajamineva arstiabi, ravimid ja toidu.

Andke palun märku, kes leiab võimaluse koerake enda juurde võtta. Kogu info saate 51946146 või info@loomakaitse.eu

Kes soovib Robi ravile õla alla panna:

Eestimaa Loomakaitse Liit

Selgitus «Robi»

  • EE742200221052074915 (Swedbank)
  • EE441010220252652225 (SEB)
  • EE181700017004664286 (Luminor Bank)
  • EE087700771003771380 (LHV Pank)

Annetustelefonid

  • 9000 777 (5.-)
  • 9000 888 (10.-)

Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles