Austraalias hukkus massimürgituses üle saja kakaduu: nad kukkusid surnult puu otsast alla

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy

Austraalia loomade varjupaiga töötaja leidis eelmisel nädalal Victoria osariigi põhjaosas 105 surnud valget kakaduud, vahendas The Guardian.

Linnud avastas Bohollow' metsloomade varjupaiga asutaja Kirsti Ramadan, kes kirjeldas, et Barma rahvuspargis Victoria põhjaosas lebasid surnud ja surevad kakaduud kõikjal maapinnal. Mõned olid veel elus, kuid surid mõne tunni pärast.

Ramadan viis mõne surnud kakaduu Echuca veterinaarkliinikusse lahkamisele, kus tuvastati, et lindudel oli tugev verejooks soolestikus ja maos. Ilmselt oli surma põhjuseks mürgistus. «Linnud kukkusid puude otsast surnult maha, kukkusid järsku lennu pealt Murray jõkke või kogunesid liigse janu tõttu veesilmade ümber – janu on üks mürgistuse sümptomeid,» selgitas ta.

Riigi keskkonnaamet teatas, et uurib kakaduude massihukkumist. Nad püüavad kindlaks teha, kas see oli põhjustatud haigusest või oli see inimtegevuse tulemus. Ühe versiooni kohaselt võisid linnud süüa mürki, mida põllumajandustootjad kasutavad näriliste vastu võitlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles