See loomaaia külastaja kahetseb kibedalt, et orangutani narris

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Orangutan vihastus kiusaja peale korralikult
Orangutan vihastus kiusaja peale korralikult Foto: Video kuvatõmmis

See loomaaia külastaja kahetseb veel kaua üle loomaaia turvapiirde hüppamist ja orangutani mõnitamist.

19-aastane Hasanal Arifin ütles, et ta läks suure oranži ahvi juurde ainult sellepärast, et jäädvustada naljakas hetk. Aga orangutan Tina sellist huumorit ei mõistnud.

Juhtum toimus Kasang Kulimi loomaaias Riaus, Indoneesias.

Hämmastavad kaadrid näitavad, et Tina torkab oma pika käe läbi puuri ja haarab hulljulgest noormehest kinni. Ta tirib teda järjekindlalt särgist lähemale ja siis lukustab nooruki jala oma jäsemete vahele. Tina kontrollis jõuga näiliselt kergelt Hasanali liikumist, tõstes tema jalga üha kõrgemale ja proovis teda läbi trellide hammustada. 

Loomaaia juht kommenteeris meediale, et mees rikkus tõsiselt loomaaia turvareegleid, mis on mõeldud nii loomade kui inimeste ohutuseks. «Me oleme selle mehega juba tõsise vestluse maha pidanud. Palun suhtuge reeglitesse tõsiselt.»

Hasanal vabandas hiljem oma käitumise pärast ja väljendas kahetsust, öeldes: «Ma vabandan Kasang Kulimi loomaaia ees aia ületamise ja tehtud video pärast.»

Looma kaitseks astus välja ka jalgpallur ja eestlanna Grete Griffini abikaasa Robert Griffin III. Griffin kirjutas oma Instagrami postituses, et loomad ei peaks niikuinii puuris olema, kuid nende privaatsust ja jõudu ei tohi alahinnata. Ta toob välja, et see suur ahv on igast täismehest vähemalt viis kuni seitse korda tugevam, kõik katsed jõudu katsuda on mõttetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles