Inimese isekuse tõttu suri väike rebasekutsikas

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Rebasekutsikas. Pilt on illustratiivne
Rebasekutsikas. Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees/ Scanpix

Eesti metsloomaühing annab teada kurvast uudisest. Inimese isekus ja spetsialistide soovituste eiramine maksis rebasekutsika elu. 

Eesti metsloomaühinguga võttis ühendust nende hea tuttav ja andis teada inimesest, kes leidis rebasekutsika, viis selle endale koju ja otsis siis nõuandeid kuidas looma kasvatada. 

Harry-nimelisel mehel paluti korduvalt kutsikas üle anda ning talle selgitati, et metslooma kodustamine on seadusevastane. Härra Harry aga teatas, et temal ei ole aega kuhugi sõita ja ta siiski tahab kutsika endale jätta. Hoidumaks halvimast, edastati talle rebase liigiomane menüü, et kutsikas nälga ei sureks, ning rõhutati, et loom vajab spetsialistide abi ning pisike puur tekitab talle suurt stressi. 

Tuttavalt saadud soovituse järgi pakkus mees rebasele kassikrõbinaid, mida loom ei söönud, Harry surus kolm tükki loomale vägisi suhu. 

Kutsikas muutus ühtäkki loiuks, kuid mees ei soovinud endiselt arsti poole pöörduda, kartes, et temalt võetakse ihaldatud loom ära. Kutsika tervise halvenedes soostus mees siiski loomaarsti juurde minema, kuid jäi sellega hiljaks, kutsikas suri. 

Eesti metsloomaühing paneb kõigile südamele: lemmikloomade valik on suur ja lai, palun ärge tooge metsloomi nende kodusest keskkonnast ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles