JULM TEGU Pärnumaal päästeti rotid, kes jäeti puuriga lageda taeva alla

lemmik.postimees.ee
Copy
Lageda taeva alla jäetud rotid.
Lageda taeva alla jäetud rotid. Foto: MTÜ Väikeste Loomade Abi / Facebook

Pärnumaal leidsid juhuslikult möödujad mõisavaremete hoovist puuri koos kolme rotiga. Hüljatud loomad olid väga halvas seisus.

«Meiega võttis natuke aega tagasi ühendust Pärnumaa rahvas, kes oli leidnud mõisavaremete hoovist kolm rotti koos puuriga. Nad olid maha jäetud sinna kolmekesi ja inimesel, kes seda tegi, polnud isegi mõistust või südant loomade puuriuks lahti jätta, et anda neile võimalus enda eest ise seista,» kirjutab MTÜ Väikeste Loomade Abi oma sotsiaalmeediapostituses. 

Loomapäästjate sõnul oleks need rotid seal surnuks külmunud või nälginud, kui keegi neid leidnud ei oleks. «Me ei suuda sõnadega kirjeldada, kui haiget see teeb, et selliseid asju loomadega juhtub. Samuti tekitab see meeletu viha inimese vastu, kes nii vastutustundetult suudab käituda,» ei varjata emotsioone, mida selline juhtum esile tõstab.

Rotid aevastavad, üks neist oli kohe eriti kärnas. Kirjeldamaks, milline oli nende puur, ei jätku loomapäästjatel isegi sõnu. «Nende puur oli pisike ja seal oli sees puumaja, millelt sai maha pestud 0,5 sentimeetri paksune kiht rooja,» avaldab ühing.

Hiljuti said rotipoisid toodud Tallinna külje alla hoiukodusse, kus nad on tähelepanu keskpunktis. Eriti raskes seisus rotipoiss läks ühingu nn intensiivse jälgimise alla, et anda loomale teine võimalus eluks. Nad on alakaalus, aevastavad, tohutult katki/kärnas ja üleüldiselt imelike kommetega. Nad ei oska pesas magada, vaid eelistavad lagedat taevast, samuti nad ei roni. Pakkudes süüa, satuvad nad lausa eufooriasse.

«Me ei tea, mis taust neil oli, aga vaadates loomade harjumuslikke käitumismustreid, võib teha järelduse, et elu ei ole olnud nendega hell,» kirjutab ühing, mille vabatahtlikud annavad endast parima, et neid aidata ja toetada.

MTÜ Väikeste Loomade Abi soovib tänada neid heatahtlikke inimesi, kes rotid päästsid ja enda juures hoidsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles