Skaudilaagri poisi äratas tema jalga näriv karu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Karusid meelitab muuhulgas toiduga kokku puutunud prügi lõhn
Karusid meelitab muuhulgas toiduga kokku puutunud prügi lõhn Foto: Shutterstock

USA-s Harrimani pargis laagris olev 12-aastane skaut sai väga ohtliku ja ootamatu äratuse osaliseks. Henry Ayers magas öösel koos teiste laagrilistega, kui valu jalas ta äratas. 

Intsident leidis aset, kui 12-aastane skaut Henry Ayers magas laagriplatsil koos teiste matkajatega ööund. Kui kõik olid uinunud, tuli laagriliste juurde karu ja hakkas poisi jalga närima. «Tundsin jalas järsku ja teravat valu. Ma vaatan üles ja seal oli suur karu,» ütles Ayers. «Ma arvasin, et näen õudusunenägu. See oli nii hullumeelne ja õudne, et pidasin seda uneks.» 

Grupi juht Diana Nichols ütles, et poiss karjus ja peksis enda päästmiseks ja karu peletamiseks looma jalaga. Näljane elukas lahkus, kuid ei andnud alla ja naasis veel mitu korda enne hommikut laagriplatsile.

Ohvrile jäid jalale kriimustused ja verevalum. Lisaks pidi ta tegema marutaudi vastase vaktsiini. Ayers tunnistab, et ta ise võis karu tahtmatult ja kogemata laagrisse meelitada. «Ma tegin vea: jätsin toidu seljakotti ja veidi tilkus ka mu jalale. Ka oli laagris palju toidupakendeid ja muud karule huvipakkuva lõhnaga prügi,» rääkis vapper skaut. 

Nichols märkis, et see oli noor karu, kes tuli laagrisse toitu otsima. Arvatavasti meelitas teda pargi piirkonnas vedelev prügi. «Ma olen kindel, et inimesed teevad oma tööd halvemini kui karud. Kui me kohale jõudsime, kogusid meie skaudid suure prügikoti eelmiste külaliste rämpsu,» kirjutas ta.

USA põllumajandus- ja ökoloogiaministeeriumi töötajad leidsid ja eutaniseerisid karu .

Kohtumine karuga ei mõjutanud vapra poisi kirge matkamise vastu. Erakordse kohtumise mälestuseks kinnitas ta oma vormile karuga embleemi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles