ŠOKEERIV ⟩ Loomakasvatus 2022. aastal: Harjumaa karjamaalt leiti kümnete veiste luid ja korjuseid

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Loomaveeb

Loomapäästja Heiki Valner jagab portaali Loomaveeb vahendusel šokeerivat lugu sellest, milline võib olla loomakasvatus Eesti Vabariigis 2022. aastal.

«Eesti Vabariigi loomakasvatus 2022. aastal. Harjumaa. Karjamaa konte ja kõrvanumbreid täis. Õnneks mul on video- ja fotomaterjal olemas ning seda lugu enam olematuks ei tee. Neid koolnud elukaid seal ikka vedeleb. Mõned alles nüüd hinge heitnud. Teised juba aastaid tagasi otsa saanud,» kirjeldab Valner šokeerivat vaatepilti.

«Eelista Eestimaiste piinlevate loomade liha! See on odav ja hea!» võiks loomapäästja arvates olla selle loomakasvataja uus reklaamlause.

Valneri sõnul maalaatadel taolist juttu juba ei kuule. Ikka seda kui palju nad loomi armastavad, kui kulukas on neid tõpraid pidada ja kui vähe maksab liha.

Foto: Loomapäästegrupp

«Tõstke hinda kulla inimesed, aga jälle mure, sest siis ei püsi konkurentsis ja tarbija eelistab väljamaa toodangut. Okei, sööme siis piinatud ja halvasti peetud loomade liha. Rahvale ei anta valikut!» tõdeb Valner. Juhtumist teavitati ka põllumajandus- ja toiduametit, kelle jaoks olevat suurimaks rikkumiseks olnud korjuste vedelema jätmine. 

«Esmane hinnang ja suurim rikkumine, et miks korjused küll vedelema jäeti? Loomad ju ikka surevat!» kirjutab Valner ja lisab: «Nõus ja sulatõsi, aga kui neid juba kümnete kaupa looja karja läheb, on vast ikka midagi väga valesti! Omanik olevat muidu tubli mees, lausa teeneline loomakasvataja, kes «lihabusinessis» (lihaäris -toim.) ammu sees. Õujee ja vaesed loomad! Härra ise olevat praegu väljamaal puhkamas. Raha seega justkui oleks. Hakka või ise loomakasvatajaks?»

Foto: Loomapäästegrupp

Loe edasi Loomaveebist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles