VIDEO ⟩ Läänemaal jäi kaamera ette suur kamp metsseapõrsaid: see oli võimas hetk, mida loodus pakkus (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Triibulisi metsseapõrsaid annab kokku lugeda
Triibulisi metsseapõrsaid annab kokku lugeda Foto: Raul Harro/video kuvatõmmis

Vabakutselisel fotograafil ja loodusesõbral Raul Harrol õnnestus Läänemaal nii näha, kui jäädvustada imelist hetke. Ühel hetkel jooksis metsarajale nii palju metsseapõrsaid, et nende täpne kokkulugemine tundub peaaegu võimatu. 

Raul Harro räägib, kuidas ta läks oma tuttavasse metsa tegelikult hoopis põtru pildile püüdma. «Praegu kohtab põtru palju, sest on see kiire aeg, kui noored ulukid ema juurest ära aetakse. Metsateele keerates oligi kohe põder võsas,» kirjeldab mees edukalt alanud fotojahti. «Tegin mugavalt autost mõned portreed ja läksin edasi.» 

«Metsa ja luha vaheline ala tundus hea koht, kuna sealt liigub palju erinevaid loomi,» jätkas Harro. «Muidugi on risk, et loom ületab tee enne, kui jõuan kaamera haarata. Et seda viga ei juhtuks, panin kaamera statiivile ja istusin mugavalt autos edasi. Oma eemalolekuga lootsin varjata inimese lõhnu, mis loomi eemale peletab. Tunnike sai oldud, päike hakkas juba puulatvu kõdistma ja siis kuulsingi võsas raginat. Arvasin, et nüüd ongi põder ja soov täidetud. Üllatuseks nägin läbi akna aga siga.»

Enam polnud mehel aega oodata. «Vaatasin kiirelt valgusolud üle ja sättisin fookuse enamvähem kohta, kust ta võiks oma nina välja pista. Tuligi ilusti suur ilus emis teele. Nuuskis maad (PILT), üllatuseks tuli kaadrisse ka teine emis. Mõned fotod tehtud otsustasin videokaadreid püüda. Vaikselt filmides nägin, kuidas kaadrisse hakkas väikseid põrsaid juurde tulema. Emotsiooni kõrghetk. Nad olid ju mulle nii lähedal (10-15m), aga ometi ajasid nii rahulikult omi asju. See oli võimas ja tore hetk, mida loodus mulle tookord pakkus.» 

Video autor Raul Harro palub kõikidel autojuhtidel seoses loomade suurenenud liikumisega praegu eriti ettevaatlikud olla. Rauli tegemistel ja nauditavatel fotodel saab silma peal hoida tema Instagrami ja Facebooki kontodel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles