POLE AIMUGI, KAUA TA VÕIS PIINELDA Lonkav kass varjas ootamatult tõsist tervisemuret

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Härra Mõmmik
Härra Mõmmik Foto: Pesaleidja/Facebook
  • Kliinikus selgus, et lonkamise põhjustas luumurd
  • Vabatahtlikel pole aimugi, kus ja millal kass viga sai
  • Luumurrust taastumise protsess on pikk ja kulukas

Härra Mõmmik saabus Pesaleidjasse 27.02.2022 Viljandi varjupaigast. Suur isane triibik lasti kohe enda uute valdustega tutvuma suurde vabapidamistuppa, kuid juba järgmisel päeval Mõmmik lonkas ja pidi puuri rahulikule režiimile minema. Sellel hetkel ei osanud keegi aimatagi, millist traagilist tervisemuret Mõmmik varjab.

Härra Mõmmiku lonkamine läks aga iga päevaga järjest hullemaks, kuni lõpuks ta lihtsalt lohistas enda tagumisi käppasid järgi. Loomulikult sai ta valuvaigistit, aga siiski ei kujuta kassi eesti hoolitsenud vabatahtlikud ettegi, kui ebamugav ja valus tal oli. Õnneks saadi kliinikuaeg kiiresti.

Röntgen näitas, et kassi sääreluu oli täiest pooleks läinud. See on endiselt vabatahtlikele kassipäästjatele müsteerium, kuidas hiirekütil nii õnnestus teha. Arvatakse, et Mõmmik on suur 7+ kilo kass ja ju ta siis hüppas ja kukkus valesti. Igal juhul oli diagnoos oli ehmatav.

Juba järgmisel päeval läks kass operatsioonile, mis osutus väga edukaks, kuid nüüd on käimas väga pikk ja kulukas taastumisprotsess.

Nüüd peab Härra Mõmmi iga kuus ortopeedi juures käima, et näha, kuidas luu kokku on kasvanud ja kas juba õnnestub mõned tugipoldid ka eemaldada. Seni ei ole kahe kuu jooksul veel õnnestunud.

Väikesed arved teevad lõpuks suure kokku ja võimalik, et kassi raviks tuleb arvestada 1500+ euroga. Kui sooviksid aidata Härra Mõmmikul uuesti korralikult käima õppida, siis saad tema ravi toetada (vaata täpsemalt SIIT).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles