Nutikas meetod, mille abil päästeametnikud Ida-Virumaal kassi kõrgelt puu otsast alla meelitasid

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Loomad tekitasid nädalavahetusel päästjatele üpris palju tööd. Näiteks tuli päästjatel vabastada hätta sattunud metskitsi kui ka veiseid ning meelitada alla puu otsa roninud kass, mille jaoks kasutasid päästjad üsna üllatavat meetodit.

Tartumaa

29. aprillil kell 17.14 teatati, et Tartus Pallase tänaval on sarvipidi traataia võrku kinni jäänud metskits. Päästjad aitasid looma vabastada ning lasid ta metsa lahti.

Pärnumaa

1. mail kell 8.33 anti häirekeskusele teada, et Saarde vallas Reinu külas oli kaks veist jäänud õlgadeni suurde porilompi kinni. Päästjate saabumise ajaks olid omanikud ühe looma turbaselt pinnaselt kätte saanud, teise veise aitasid veest välja päästjad.

Loe ka seda: Kass sattus Lasnamäel diivaniga konflikti, appi tuli kutsuda päästeamet

Ida Virumaa

1. mail kell 19.31 helistas häirekeskusesse kassiomanik, kelle lemmik oli Lüganuse vallas Sonda alevikus roninud puu otsa ja keeldus sealt alla tulemast. Päästjad otsustasid pärast saabumist looma maa peale toomiseks kasutada hirmutamismeetodit ning lasid talle operatiivmasina pasuna signaali, mille peale hiirekuningas nelja meetri kõrguselt alla hüppas ja vigastusi saamata käppadele maandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles