PÄEVAKÄPP ⟩ Vahva kasukaga Hurmur otsib oma inimest

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Hurmur
Hurmur Foto: Tartu Kassikaitse

Hurmur on võrratult laheda välimusega kass: vahvad valged vuntsikesed ja sokid, millel on üksik must varvas, justkui oleks ta salaja käinud šokolaadisiirupiga maiustamas. Sellist kassi juba kellegi teisega segamini ei aja!

Himmastest saabunud kaunis kiisu saigi nime oma erilise välimuse ja malbe oleku tõttu. Algusest peale oli ta väga uudishimulik ja mängulusti täis. Kui inimene teda paitada soovis, tõmbus küll pigem tagasi, et tookord veel hirmutava käe eest pääseda, ent samas jooksis pidevalt puuriuksele uudistama, kui inimene korraks vaateväljast kadus.

Hoiukodusse saabudes otsustas Hurmur siiski elu veidi põnevamaks teha: ta peitus mitmeks päevaks inimese eest nii diivani alla kui ka külmiku taha, keeldus absoluutselt igasugustest paidest ning lasi kuuldavale erinevaid urinaid ja susinaid.

Siiski ei andnud tubli hoiukodu alla, meelitas Hurmurit mänguasjade ja maiustega, ja nii sai peagi uudishimu hirmust võitu. Praegu mängib kassitüdruk lustlikult suletutiga, jälitab seltsi otsides inimest toast tuppa ja julgeb isegi tulla juba diivanile koos inimesega istuma.

Tartu Kassikaitse kassiekspertide kogemus ütleb, et sarnaste uudishimulike ja mänguliste kasside sotsialiseerimine läheb enamasti edukalt ning nad õpivad täielikult usaldama kui mitte kõiki inimesi, siis vähemalt oma pere liikmeid küll.

Hurmur vajab kannatlikku päriskodu, kes annaks kassile aega talle sobivas tempos kohaneda, samas tegeleks järjekindlalt sotsialiseerimisega. Meie vabatahtlikud oleksid vajadusel sellel teekonnal igati abiks.

Kui tahaksid Hurmurile päris oma kodu pakkuda, siis loe tema kohta rohkem ja täida ankeet SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles