Miks lapsed kassidele ei meeldi?

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Laste ja kasside vahelise usaldusliku suhte loomine võib olla keeruline ja selle nimel tuleb vaeva näha.

Kassid on oma loomult rahuarmastajad, kes ei kannata järske muutusi. Hiljuti läbiviidud uuringust selguski, et kassid suhtuvad kiinduvamalt oma täiskasvanud pereliikmetesse kui lastesse.

Veterinaar Michelle Burch selgitas väljaandele The Ddo, et kassid on väga tundlikud keskkonnamuutuste suhtes ning võivad kergesti stressi sattuda, jättes niimoodi kurja või isegi agressiivse mulje. Tegelikult peitub selle taga ärevus.

Kui perre tuleb beebi, siis kaasneb temaga täiesti uus rutiin ning uued lõhnad ja helid, mis ei pruugi kassile sugugi meeldida. Suuremad, 3-5aastased lapsed, aga ei suuda ise veel piisavalt piire tunnetada, et aru saada, millal kassile läheneda või mitte, kuigi kass ise annab oma kehakeele kaudu selle kohta palju vihjeid.

Mida siis teha, et kassid ja lapsed ühise keele ikkagi leiaks? Veterinaar soovitab ka täiskasvanutel kassi kehakeelt ja käitumist paremini tundma õppida, et saada paremini aru, millal loom rahule jätta ning õpetada seda ka oma lastele.

Samuti peab loomale võimaldama turvalist kohta, kuhu ta saab stressiolukorras peitu minna ja kuhu laps talle järgi ei pääse. Samuti ei tohiks kassi tema puhke- või peidukohast vägisi välja tirida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles