Salajane tuumarajatis ägab okassigade rünnaku all (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Okassiga
Okassiga Foto: Shutterstock

Okassead terroriseerisid Iisraeli tuumarajatise töötajaid.

Okassead korraldasid Iisraelis Negevi kõrbes invasiooni salajase tuumarajatise territooriumile ja terroriseerisid selle töötajaid. 

Alguses olid jaama töötajatel naabruskonna kõrbes elavate okassigadega soojad suhted. Kuid aja jooksul on nende loomade populatsioon märgatavalt suurenenud. «Kui nad mõistsid, et pesitsemine Negevis andis neile ohutuse röövloomade eest ja piisavalt toitu, suurenes nende arv hüppeliselt,» selgitas ökoloog Zahava Silag.

Lõpuks muutusid okassead ohuks nii piirkonnas olevatele ehitisele kui selles töötavatele inimestele. Nad kaevasid hoonete alla urge ja jätsid murule arvukalt auke, et jõuda taimede juurteni või ehitada pesasid. Töötajad said ka vigastada: näiteks üks aednikest ei märganud urgu ja sai sinna sisse komistades seljavigastuse. «Me ei kasvata enam lilli, sest okassead hävitavad need kõik ära. Nad hävitasid ka meie istutatud noored palmipuud. Nad kahjustasid kanalisatsiooni,» loetles asutus oma kahjusid.

Umbes sada okassiga püüti kinni ja prooviti ettevõttest eemale viia, kuid nad pöördusid alati tagasi. Kui nad ei saa tagasi tulla, siis nad vabas looduses surevad. Sellest hoolimata on Iisraeli looduseamet väljastanud eriloa loomade uuesti ümberpaigutamiseks tingimusel, et asutuse töötajad tagavad, et ükski väljatõstetud okassiga ei saaks tagasi pöörduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles