KAS SAAD AIDATA? Ukraina sõjapõgenikest loomad vajavad hädasti päriskodusid

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
8 aastane Šeibi otsib päriskodu.
8 aastane Šeibi otsib päriskodu. Foto: Nähtamatud Loomad

Märtsi alguses läks loomakaitseorganisatsioon MTÜ Nähtamatud Loomad appi ukraina loomade varjupaigale (loe SIIT), et päästa sõjakoldes hädasolevaid loomi, kellele saab nüüd päriskodu pakkuda.

Kokku tõid loomakaitsjad Ukrainast 14 koera ja ühe kassi. Kui esilagu määrati loomad karantiini vaid 21 päevaks, siis nüüd on põllumajandus- ja toiduamet pikendanud seda nõuet kolmele kuule. Loomakaitsjad püüavad küll ametiga läbirääkimisi pidada, kuid seni tulutult.

Loe ka: Tänu päästmise eest? Ukrainast toodud varjupaigaloomad määrati mitmeks kuuks karantiini

Kui seni said loomad karantiinitingimusi täita Võrus ühes majas, mille MTÜ Nähtamatud Loomad oli spetsiaalselt selle jaoks leidnud, siis juba homsest tuleb neil sealt välja kolida ja leida uus elamispaik. «Hea uudis on see, et kõik loomad on endale ajutise hoiukodu juba leidnud, kus juuni alguseni karantiini jätkata,» rõõmustas Nähtamatute Loomade tegevjuht Kristina Mering sotsiaalmeedia postituses.

Päriskodu on endale nende päästetud loomade seast leidnud praeguse seisuga vaid 6 koera ja kass. Ülejäänud koerad, nende seas 10-aastane Vlod, 8-aastane Šeibi ja 5-aastane Malarz, otsivad päriskodu alates 6. juunist. Kõikide koduotsijatega saab tutvuda SIIN.

10-aastane Ukrainast päästetud Vlod otsib kodu.
10-aastane Ukrainast päästetud Vlod otsib kodu. Foto: Nähtamatud Loomad

Loe ka: BRITT ROSEN 〉 Ukrainast päästetud varjupaigaloomad sattusid pommirahe alt ametnike võrku

5-aastane Malarz on päriskodu otsinguil.
5-aastane Malarz on päriskodu otsinguil. Foto: Nähtamatud Loomad

Päästetud koerad ja kass on vaatamata kohutavatele läbielamistele imeliselt armsad ja sõbralikud, iga päevaga aina rõõmsamad ja mänguhimulisemad. Koos vabatahtlikega õpivad nad eesti keelt ning harjuvad eluga uues riigis. Samas peavad uued omanikud arvestama, et tegu on raske minevikuga loomadega, kes vajavad enda kõrvale kannatlikku inimest, et oma uuele lemmikule enesekindlust ja inimesega kooselu reegleid õpetada. Koerad ja kass on Eesti veterinaaride poolt läbi vaadatud, kiibistatud ja vaktsineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles