Jänesepojad tuleb rahule jätta

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Igal aastal saab Loomapäästegrupp MTÜ kõnesid n-ö hüljatud emata jänesepoegadest, kelle inimesed on enda hoole alla võtnud. Paljud inimesed arvavad, et kui nunnupall ringi jookseb, siis kindlasti oleks äge temaga teha selfi, sest ta on ju nii armas...

Paraku on nii, et kui inimene jänesepoega näppima läheb, siis on loomake hukule määratud, sest ema teda enam omaks ei tunnista.

Jänesepojad jooksevadki päeval üksinda ringi ning ema käib neid toitmas vaid öösel, kui väljas juba pime ning rahulik. Seega ei ole üksik jänesepoeg sugugi hüljatud ega emata, vaid see on tema tavapärane elu. Samuti on tavapäraseks saanud, et nad jooksevad ringi suurte majade vahel.

Jänesepojad vajavad abi ainult siis, kui nad on vigastatud või tõesti eluohtlikus olukorras. Majade vahel või metsa- ja pargiteedel jooksmine ei ole eluohtlik olukord.

Metsjänesepoegi on inimesel väga keeruline oma kodus kasvatada, sest nad langevad 3.–4. päeval stressi ja lõpetavad söömise, mis võib lõppeda surmaga.

Mustamäel sattus jänes koerarünnaku ohvriks

15. aprillil helistas häirekeskusesse Mustamäel Vilde teel elav inimene ning oli mures tema maja juurde sattunud jänese pärast, keda teataja koer rünnanud oli. Koeraomanik sai oma lemmiku jänesest eemale tiritud ning kohale saabunud päästjad püüdsid vigastada saanud jänese kinni ning toimetasid ta Loomapäästeseltsi spetsialistide hoole alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles