Küpsiseid armastav karu kõndis 150 kilomeetrit, et oma lemmiksnäkkide juurde pääseda (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy

Itaalia suusakuurorti Roccarasosse naasis sealt varem välja saadetud metskaru, kes varastas kohaliku pagariäri prügist oma lemmikuid, biscotti mandliküpsiseid.

Metsik karu ilmus esimest korda kuurorti detsembris. Siis püüti kiskja kinni ja viidi teise piirkonda ja vabastati peagi loodusesse. Juba paar päeva hiljem naasis karvane küpsisesõber tagasi Roccarasosse.

Teist korda üritas karu oma maiustamiskohta tagasi kolida märtsis, korrates detsembrikuist menetlust ümberasustamisega. Metsaline hämmastas kõiki oma sihikindlusega: retk suusakuurorti jõudmiseks parkide ja metsade kaudu kestis rohkem kui kaks nädalat. Karu toitus teel olles peamiselt sipelgatest. 18 päeva teel olnud karu jõudis kohale ja sai jälle õnnelikult küpsiseid varastada.  

Nüüd korraldavad eluslooduse eksperdid ja Itaalia ökoloogiaministeeriumi esindajad koosoleku, et arutada, mida selliste juhtumitega edasi teha. Üks kavandatud meetmetest on spetsiaalsete prügikastide paigaldamine, mida loomad avada ei saaks.

Roccaraso lähedal asuva Maiella rahvuspargi esindajate sõnul kuulub karu haruldasse apenniini alamliiki. Maailmas on vaid 50–60 Apenniini pruunkaru.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles