FOTOD Kas julgeksid? Briti naine viskas oma kodust välja käesuuruse hiigelämbliku

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Naine võrdles ämblikku oma käega, et demonstreerida tema suurust.
Naine võrdles ämblikku oma käega, et demonstreerida tema suurust. Foto: Anna Woolston / CATERS NEWS / Scanpix

Briti naine leidis oma kodust muljetavaldavate mõõtmetega ämbliku.

Anna Woolston
Anna Woolston Foto: Anna Woolston / CATERS NEWS / Scanpix

Briti naine Anna Woolston, kes töötab igapäevaselt halduse alal, märkas oma kaheksajalgset sõpra, kelle ta hiljem Borisiks ristis, esimest korda pärast seda, kui tema võrk päikese käes sädelema hakkas.

Naine ei soovinud, et Boris kahjuriküttide ohvriks langeks ning otsustas ta harja kasutades turvaliselt oma maja taha metsa viia.

Tegemist oli Nefilia ämblikuga. Seda ämblikuliiki kutsutakse USA-s banaaniämblikuks, kuigi ametlik ingliskeelne nimi on tõlkes kuldne keravõrgu ämblik.

Nefila ämblikute värvus varieerub punakast kuni rohekaskollaseni, pea- ja kõhuosa on valged. Nagu paljudel Araneoidea superperekonna liikidel on enamikul neist triibulised jalad, mis võimaldavad kududa võimsaid võrke. Emase ämbliku keha läbimõõt on suurem kui isasel, 4,8-5,1 cm (1,5-2 tolli).

Võrk, mida need ämblikud koovad, on tõepoolest äärmiselt võimas. Võrgu läbimõõt võib olla kuni meeter. Kuna võrguniit on tugev, võivad sinna kinni jääda ka linnud - tervet lindu ämblik siiski ära ei suuda süüa. Inimesele see liik ohtlik pole.

Tegu oli Nefilia ehk banaaniämblikuga.
Tegu oli Nefilia ehk banaaniämblikuga. Foto: Anna Woolston / CATERS NEWS / Scanpix
Nefilia ämblikud koovad väga suursuguseid võrke.
Nefilia ämblikud koovad väga suursuguseid võrke. Foto: Anna Woolston / CATERS NEWS / Scanpix
Naine ei soovinud, et Boris kahjuriküttide ohvriks langeks ning otsustas ta harja kasutades turvaliselt oma maja taha metsa viia.
Naine ei soovinud, et Boris kahjuriküttide ohvriks langeks ning otsustas ta harja kasutades turvaliselt oma maja taha metsa viia. Foto: Anna Woolston / CATERS NEWS / Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles