Julmusevaba kosmeetika nimel: Eesti loomakaitsjad liitusid üleeuroopalise võrgustikuga

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti loomakaitseorganisatsioon Loomus liitus üleeuroopalise loomakaitsjate võrgustikuga Cruelty Free Europe, kellel on käimas julmusevaba kosmeetika säilimise nimel peetav kampaania.

Cruelty Free avalike suhete juht ​Kerry Postlewhite tervitas Loomust, öeldes, et Loomuse teadmised ja oskused, entusiasm ja valmidus tegutseda, kaastunne ja soov lõpetada loomkatsed aitab neil koos kampaaniaid teha, et lõpetada miljonite Euroopa loomade kannatused, keda kasutatakse loomkatsetes.

Praegu käib kampaania «Päästa julmusevaba kosmeetika», millega on lisaks loomakaitseorganisatsioonidele liitunud ka Dove, The Body Shop ja muusik Paul McCartney.

Kampaania eesmärk on seista vastu plaanile lubada uuesti loomkatsete tegemine kosmeetikatoodete valdkonnas. «Ükski loom ei peaks ilu pärast kannatama,» kutsus McCartney üles kõiki Euroopa kodanikke oma häält kuuldavaks tegema.

Euroopa kodanikualgatuse keelu kaitsmiseks saad allkirjastada SIIN. Eestis on petitsioonile alla kirjutanud juba üle 2000 inimese.

Loomuse loomasõbraliku ilu LILU töörühma projektijuht Grete Millner ütleb, et nende jaoks on oluline olla suure organisatsiooni liige. «Meie eesmärk on aidata kaasa loomkatsete keelustamisele ja seda on suure organisatsiooni liikmena lihtsam teha. Paljud Euroopa loomaõiguste organisatsioonid on vanad ja kogenud, nendega koostöös on võimalik kiiremini edasi liikuda, sest ei pea n-ö kõiki ämbreid ise läbi kolistama,» lisas Millner.

Cruelty Free Europe on võrgustik, mille eesmärk on lõpetada loomkatsed Euroopas, et kodanikel oleks võimalik kasutada julmusevaba kosmeetikat. Cruelty Free Europe liikmeks on organisatsioonid, kelle üks eesmärkidest on samuti loomkatsete lõpetamisele kaasa aitamine.

Loomus algatas 2020. detsembris loomasõbraliku ilu töörühma LILU, mille eesmärk on loomasõbraliku ilu teema tähtsuse tõstatamine Eesti ühiskonnas ning eestlaste kosmeetikatoodete ja iluteenuste tarbimiskäitumise loomasõbralikumaks muutmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles