VIDEO ⟩ Koerte juuksurid selgitavad: selle kehaosa eest hoolitsemine kipub koeraomanikel sageli unarusse jääma

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Koera välimuse eest hoolitsemine on iga koeraomaniku kohustus - see pole pelgalt iluasi, vaid oluline ka koera tervise seisukohast. Üks asju, mis paljudel koeraomanikel aga unarusse jääma kipub, on koera käppade ja küünte eest hoolitsemine.

PetCity Akadeemias rääkisid lemmikloomade grooming'ust Rannamõisa grooming-salongi groomerid Kristina Esolainen ja Anneli Kurval, kuidas koera karva hooldada ja millele eelkige peaks tähelepanu pöörama.

Tuleb välja, et üks olulisemaid asju, millega koerte juuksur tegeleb, on koera käppade eest hoolitsemine ning küünte lõikamine. Seda peaks ka iga koeraomanik ise oskama teha. «Soovitan eriti linnas elavate koerte omanikel koera käppasid peale igat jalutuskäiku pesta, sest varvaste vahele võib jääda pisikesi kivikesi, mis võivad olla väga teravad,» ütles groomer Kristina Esolainen, kes on seda ametit pidanud üle kolme aasta. Käpahoolduse teenust pakutakse koerte juuksuris ka karvahoolduse teenusest eraldi.

Sõltuvalt tõust võib üks grooming'u protseduur võtta üpris kaua aega. «Kui näiteks Newfoundland tuleb, siis võib minna neli tundi ja kaks inimest tegeleb,» ütles Esolainen.

Seevastu väiksemate koertega läheb muidugi kiiremini. «Pomeranianiga läheb keskmiselt kaks tundi, kui ta on keskmises suuruses ja karvas,» lisab groomer Anneli Kurval.

Kõige populaarsemad tõud, keda juuksuri juures kohtab, on Yorkshire'i terjer ja Pomeranian.

Juuksuris ei käi ka sugugi ainult koerad, vaid ka kassid! Millest groomer'id veel rääkisid, vaata videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles