FOTO ⟩ Lääne-Virumaal jäi pildile huvitava näoilmega metskits

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Metskits
Metskits Foto: Erki Mental

Lääne-Virumaal Eru kandis jäi fotograafi kaamerasilma ette rahuloleva ilmega metskits.

«Tegelikult läksin vaatama, kas õnnestub karu pildile saada. Eelnevalt kaarti vaadates teadsin, et seal asub üks suurem heinamaa ja seal võib kedagi olla,» rääkis foto autor Erki Mental Lemmikule.

«Raielangile jõudes jäi kohe kolm kitseseltskonda silma. Et mitte neid häirida, läksin kuivenduskraavi n-ö peitu. Pikemal jälgimisel ühines kaks seltskonda ja nad hakkasid minu poole liikuma. Nad möödusid rahulikult umbes 30 meetri kauguselt. Vahepeal sõid ja vaatasid, mis asi seal kraavis klõpsib vahetpidamata. Olles juba kaugemale läinud, siis mõtlesin, et prooviks neid filmida,» jätkas ta.

Üks kits osutus aga teistest julgemaks ja uudishimulikumaks. «Ühele kitsele pakkus huvi, et mis asi seal ikkagi on ja hakkas tagasi liikuma. Pikemalt seistes ja poseerides hakkas tegema hoiatavaid häälitsusi ja siis õnnestuski selline pilt saada. Edasi nad läksid juba kaugemale rahulikult edasi sööma, nemad ühele poole ja mina teisele poole päikese käes peesitavat rebast pildistama, keda nad enne uudistasid,» sõnas foto autor.

Just see viimane kits õnnestus huvitava näoilmega hetkel pildile saada.

Metskits naudib kevadpäikest
Metskits naudib kevadpäikest Foto: Erki Mental
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles