Varjupaikades ootab oma südamesõpra 40 koera

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Varjupaikades ootab oma südamesõpra 40 koera
Varjupaikades ootab oma südamesõpra 40 koera Foto: Gertu Hansen / Varjupaikade MTÜ

Varjupaikade MTÜ kuues varjupaigas üle Eesti on hetkel oma uut kodu ootamas 40 koera.

Aprill on üleriigiline südametervise kuu ja Varjupaikade MTÜ tähistab seda koostöös Südameapteegiga juba neljandat korda. Sel aastal pannakse eriliselt rõhku vaimsele tervisele ning kutsutakse üles pakkuma varjupaiga koerale kodu.

Vaimne tervis ja see, kuidas neljajalgsed lemmikud seda toetada võivad, sai aprillikuu fookuseks seoses maailmas toimuvate kurbade sündmustega. «Viimasel ajal maailmas toimunu šokeerib, kurvastab ja mõjutab meid kõiki. Need, kellel on kodus karvane lemmik, teavad, et loomad mõjuvad teraapiliselt, rahustavalt ja teevad meele rõõmsaks. Ja just koerad on alati meie kõrval ning aitavad mõtteid mujale viia. Nad viivad meid ka õue, jalutama ja värsket õhku hingama, loodust ja ümbritsevat märkama. Oleme aastate jooksul kuulnud mitmeid lugusid sellest, kuidas lemmiklooma võtmine on aidanud inimese elukvaliteeti parandada. Näiteks võttis üks vanaproua meilt koera ning mõne aja pärast teatas, et tänu koerale on saanud ta tagasi oma elu mõtte! Just koer olevat see, kes teda hommikul voodist välja ja jalutuskäikudele motiveerib minema,» sõnas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.

Iga uude koju mineva koeraga antakse kaasa Südameapteegi kingipakk ja kinkekaart väärtuses 50 eurot. Lisaks kingitusele kogub Südameapteek 1-euroste annetustena raha loomadele vajalike tarvete ostmiseks.

Varjupaikade MTÜ on Eesti suurim kodutute loomadega tegelev organisatsioon, kuhu kuuluvad varjupaigad Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Viljandis, Võrus ja Valgas ning Loomade heaolukeskus Viljandimaal. 15. tegutsemisaasta jooksul on MTÜ aidanud enam kui 23 000 looma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles