Naise päästetud koer osutus koiotiks

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Shutterstock

Mehhiko naine pidas autolt löögi saanud koiotti koeraks, püüdis sündmuskohal looma kinni ning viis koera pähe veterinaari juurde. 

Andrea Eti sõitis autoga ja nägi, kuidas tema ees sõitev juht loomale otsa sõitis ja sündmuskohalt põgenes. Naine peatus, et aidata, väljus autost ja püüdis metslooma rahustada.

Mehhiko naine ei suutnud päästetud looma iseseisvalt autosse liigutada ja pöördus abi saamiseks sõprade poole. Nad saabusid ja viisid koos Etiga vigastatud looma veterinaarkliinikusse. Seal selgus, et tüdruk aitas metsikut koiotti. Mehhiko naine pani talle nimeks Pancho. «Ta ei olnud agressiivne ja lasi mul end hellitada, kuid me kõik teame, et ta on metsloom ja ei saa meiega elada,» selgitas naine.

Veterinaarid tegid koiotile röntgeni ja diagnoosisid õnnetuse tagajärjel loomal emakakaela piirkonnas kaks vigastust. Vigastada sai looma tagumine osa, nii et ta ei suutnud soolt ise tühjendada. Koiott tuli magama panna, sest teda oli võimatu ravida. «Kõike tehti nii inimlikult kui võimalik. Viimasel hetkel vaatasin teda ja soovisin, et ta ei kannataks,» ütles Eti.

Kuigi naine pidi loomaga hüvasti jätma, rõhutas ta, et see kohtumine muutis teda. «Pancho tuli minu ellu, et õpetada, kuidas aidata neid, kes seda vajavad. Väikeste tegevustega saame palju muuta ja Pancho tõestas seda. Nüüd peaksime kõik üksteist aitama, olenemata sellest, kes on kes,» ütles mehhiklanna.

Koiotid ründavad mõnikord inimesi ja nende lemmikloomi, kuid harva teevad seda ilma põhjuseta ja peaaegu kunagi ei põhjusta tõsiseid vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles