FOTOKONKURSI VÕITJA Vahva Käpik sai nime oma eriliste käppade järgi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Käpiku võidufoto. Kategooria: kassid, eriauhind
Lemmik Käpik: «Sellal kui kõik räägivad hindadest, aga minul on ükskõik.» FOTO: Peremees: Taavi Tenno
Käpiku võidufoto. Kategooria: kassid, eriauhind Lemmik Käpik: «Sellal kui kõik räägivad hindadest, aga minul on ükskõik.» FOTO: Peremees: Taavi Tenno Foto: Peremees: Taavi Tenno

Aasta alguses kutsus Lemmik koos PetCityga lugejaid üles saatma meile pilte oma lemmikloomade naljakatest hetkedest. Silmapaistvamad said ka autasu. Üks neist oli 8-kuune kass Käpik, kelle vahva hetke püüdis pildile perenaine Imbi.

Perenaine rääkis Lemmikule, et Käpik jõudis nende perre mullu novembris. «Meil polnud enne kassi olnud. Kui laps väike oli, siis ma arvasin, et ma ei taha endale veel ühte kohustust juurde, sest meil olid juba kaks merisiga ja kalad. Nüüd, kui lapsest on saanud noormees, oli tema soov endine ja nii ta selle kassikese leidis Facebooki kuulutuse peale. Olin veidi üllatunud, aga kui ma kassi pilti nägin, siis tekkis äratundmine, et kui meil üldse kunagi kass saab olema, siis ainult see kass.»

Iseloomult on Käpik väga sotsiaalne kass.
Iseloomult on Käpik väga sotsiaalne kass. Foto: Erakogu

Seejuures on Käpik nii mitmeski mõttes eriline: tal on nimelt esikäppadel kuus varvast ja tagumistel käppadel viis varvast. Sellest ka nimi – Käpik – tal oleks justkui käpikud käes. Selliseid mitmevarbalisi kasse kutsutakse ka Hemingway kassideks.

Lisavarvastega kasse nimetatakse Hemingway kassideks.
Lisavarvastega kasse nimetatakse Hemingway kassideks. Foto: Erakogu

Iseloomult on Käpik väga sotsiaalne kass, väga mänguhimuline, aga ka veidi ulakas. «Pahandused ei ole üldse võõras teema, aga samas on ta väga õrn ja armas. Tuleb sülle ja nurrub. Uudishimulik, nagu vist kõik väikesed olevused,» muljetab perenaine.

Seda, et Käpik on krutskeid täis, illustreerib ilmekalt järgmine juhtum: kord puhastas perenaine akvaariumit ja kuigi silmanurgast jälgis ta kogu aeg Käpikut, leidis too momendi ja sukeldus pea ees kalade juurde akvaariumisse.

Õnneks reageeris perenaine kiiresti ja viskas ta akvaariumist välja. «Ma ei saaks öelda, et see kuidagi teda õpetanud oleks, endiselt katsub akvaariumi vett,» ütleb Imbi.

Käpik on noor ja väga mänguhimuline lemmik.
Käpik on noor ja väga mänguhimuline lemmik. Foto: Erakogu

Kuidas sündis aga konkursile saadetud foto? «Kuna ma tegelen fotograafiaga ka hobi korras, siis ma olen pildistanud kassi erinevatel aegadel ja passinud huvitavaid momente. Selle pildi tegemisele eelnes mäng ja ta lihtsalt mingil hetkel väsis. Ma ei pannud kaamerat veel ära ja tegin pilte edasi, kuni sain sellise huvitava ilme,» räägib Käpiku perenaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles