Üllatav põhjus, kuidas lemmiku karvahooldus koeraomaniku igapäevaelu lihtsamaks teeb

, kaasautor
Copy
Kati Stimmer pildil koos enda koera šveitsi valge lambakoera Lohega (5a) ja kaasgroomeri Aileni koerad - vasakul ameerika kokker Marshall (6a) ja Cavalier King Charles spanjel Nuudel (8a).
Kati Stimmer pildil koos enda koera šveitsi valge lambakoera Lohega (5a) ja kaasgroomeri Aileni koerad - vasakul ameerika kokker Marshall (6a) ja Cavalier King Charles spanjel Nuudel (8a). Foto: Erakogu

Koerte juuksur Kati Stimmer jagab nippe, kuidas ka koduste vahenditega hoolitseda koera karva eest ning selgitab, miks on see oluline - näiteks aitab see lahti saada vanadest lahtistest karvadest ning avastada võimalikke terviseprobleeme, mis muidu end karva all peidavad.

Aastaaegade vahetumisest annab meie peres märku mitte kalender, vaid märkamatult kogu kodu kattev vaip koera karvast. Teiste korgiomanikega naljatame alatihti, et korgid (koeratõug - toim.) ajavad karva vaid kaks korda aastas - jaanuarist maini ja juunist detsembrini. Kui kuulsin, et lõpmatu karvamajanduse vastu on olemas grooming'u-nimeline abivahend, panin kohe samal päeval aja kirja. Kahetunnise hoolduse tulemusena kogunes toanurka koerast kaks korda suurem kuhi vana karva. Lisaks sain teada, et kehva koduse hoolduse tõttu on lemmikul tekkinud lausa nahapõletik. Kuidas samasugust olukorda vältida ja mis teenus grooming üldse on, räägib lähemalt groomer Kati Stimmer, kes töötab Ailen Grooming koertesalongis.

Üldlevinud arvamus grooming'u kohta on, et tegemist on vaid näitusel käivatele tõukoertele mõeldud teenusega. Sellele vaidleb Kati kindlalt vastu. «Kindlasti ei ole grooming ainult tõukoerte teenus, absoluutselt iga koer vajab mingil kujul hooldusprotseduure - vähenõudliku karvaga koera puhul kasvõi ainult pesu ja küünelõikus,» rõhutab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles