Kiievi loomaaias on toit ja kütus otsas: meil pole isegi ravimeid, millega loomi magama panna

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Loomade päästmiseks on vaja rohelist koridori, toitu, kütust..
Loomade päästmiseks on vaja rohelist koridori, toitu, kütust.. Foto: Zoo Poznań / SWNS / Scanpix

Park XII Monthsi loomaaed, mis asub Demydivi külas Kiievist 25 kilomeetrit põhja pool, palus abi loomade evakueerimiseks abi ning otsivad vabatahtlikke, kes tooksid toitu neile, keda on raske transportida.

Kohalike uudiste põhjal osa loomi on hakanud nälja ja külma tõttu surema.

Loomaaia omanik Mykhailo Pinchuk ütles Facebooki postitatud videos, et loomaaias pole elektrit ega gaasi ning varuks olnud diislikütus on lõppenud.

Välisaedikutes elavad külma mittekartvad loomad surevad järjest nälga, siseruumides elavad sooja vajavad loomad surevad nii nälja kui külma tõttu.

Loomaaia veebisaidi andmetel on zoopark koduks paljudele loomaliikidele, sealhulgas arktilistele huntidele, gepardidele, leopardidele, Bengali valgetele tiigritele, aga seal on ka ahvide maja kus elab kaputsiinide perekond. Kohapeal on ka kodustatud lemmikloomade miniloomaaed, kus elavad näiteks ponid.

«Me vajame rohelisi koridore, et tuua sisse diislikütust, kütta ja toita neid. Me ei saa välja viia ninasarvikuid ja kaelkirjakuid ja teisi suuri loomi, meil pole isegi ravimit, millega neid magama panna. Peame läbirääkimisi pidama rohekoridoride üle,» ütles Pinchuk.

See pole ainus loomapark Ukrainas, mida Venemaa vägede mürsud on mõjutanud.

Veel üks Lõuna-Ukraina loomaaed palus neljapäeval abi, kuna väidetavalt on loomade, sealhulgas kaelkirjakute, jõehobude ja jääkarude toiduvarud otsas.

Loomaaed postitas Facebooki pilte, mis näivad olevat jäänused Vene mürskudest, mis on tabanud otse nende ehitisi. 

«Iga päev käime tööl, toidaame ja talitame loomi, vaatamata õhurünnaku sireeni ulgumisele,» kirjutas loomaaed Facebooki postituses. «Seitse meie töötajat läksid rindele sissetungijate vastu võitlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles