FOTOD ⟩ Tõeline ime: Eestist jõudis sõjakoldes asuvasse loomade varjupaika 20 tonni toitu

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Varjupaiga hoolealuse saadetist uudistamas.
Varjupaiga hoolealuse saadetist uudistamas. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Eestimaa loomakaitse liit jagas rõõmusõnumit, et tänu lahketele Eestimaa annetajatele ei pea üks suur Ukraina loomade varjupaik enam pikka aega toiduvarude pärast muretsema.

Eestimaa loomakaitse liit asus kaks nädalat tagasi tegutsema selle nimel, et Ukraina loomade varjupaiku toidu kogumisega aidata. Pingutused kandsid vilja 13. märtsi hommikul, kui suur rekatäis toitu lõpuks varjupaika jõudis. «Jooksime ajaga võidu, sest iga järgmine tund võis tuua uudise, et varjupaigani enam kuidagi ei pääse,» kirjutas liit sotsiaalmeediapostituses.

Kohapealt saadetud fotod näitavad, et saadetud toidu hulk oli tõeliselt suur – seda oli ligi 20 tonni. Liidul õnnestus Lvivis asuva Kormatech tehasega sõlmida koostööleping, mille alusel osteti neilt 17 000 euro eest ligi 20 tonni koera- ja kassitoitu. See läheb jagamisele varjupaiga 4000 hoolealuse vahel.

Turvalisuse kaalutlustel ei soovi Eestimaa loomakaitse liit avalda konkreetset kohta ja varjupaiga nime, kuid öeldakse, et tegu on väga suure varjupaigaga, mis asub lahingutsoonis.

Toidupuudust varjupaiga asukad enam kannatama ei pea.
Toidupuudust varjupaiga asukad enam kannatama ei pea. Foto: Eestimaa loomakaitse liit / Facebook

Eestimaa loomakaitse liit tänab kõiki annetajaid, tänu kellele on nad saanud Ukraina loomi aidata. Kokku on liidule annetatud juba üle 71 000 euro. Selle eest on liit Eestis aidanud mitmete sõjapõgenike loomi nii toidu ja tarvikutega ning tasunud ka arstiabi eest. Ukraina varjupaikadesse plaanitakse saata veel suur kogus toitu. «Eriline koht nii meie kui kõigi abivajavate loomade ja nendega tegelevate inimeste südames kuulub MTÜ Slava Ukraini / NGO Slava Ukraini inimestele. Ilma teieta poleks me leidnud ei transporti ega saanud ka toitu varjupaika, mis asub väga ohtlikus piirkonnas, kus reaalselt pommitatakse iga päev. Me ei tea, kuidas te seda teete, kuid see, mida te teete, on lihtsalt ime,» kirjutas Eestimaa loomakaitse liit sotsiaalmeedias.

Paljud sõjakoldes olevad loomade varjupaigad on sotsiaalmeedias jaganud muret toiduvarude pärast, sest hakkama tuleb saada vaid olemasolevate varudega või otsida toitu lähiümbrusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles