VIDEO Valge ninasarviku vasikas sai nime kuninganna Elizabeth II järgi

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Värske ilmakodanik, valge ninasarviku beebi Lizzie
Värske ilmakodanik, valge ninasarviku beebi Lizzie Foto: SWNS/ Scanpix

Vastsündinud valge ninasarvik on saanud monarhi plaatina juubeliaasta tähistamiseks nimeks Queenie.

Oxfordshire'i osariigis asuv Cotswoldi looduspark on jaganud videosid Queeniest vahetult pärast tema sündi ja pärast esimest korda aedikust väljas koplis ringi kihutamas.

Fotodel ja kaadritel on näha, kuidas vasikas, kes sai nime kuninganna 70. troonilteenistuse aasta auks, uudistab aedikus kive ja jookseb ümber oma ema jalgade.

Külastajad saavad näha rõõmsat ninasarvikupoega pargi ninasarvikukoplis ja päikeseenergial töötavas ninasarvikumajas.

Kuninganna lapselaps, Cambridge'i hertsog William, on ka looduskaitseorganisatsiooni Tusk Trust patroon, mis teeb koostööd Cotswoldi looduspargiga, et kaitsta ohustatud Aafrika loomaliike.

Cotswold Wildlife Parki tegevdirektor Reggie Heyworth ütles, et Queenie on järjekorras viies emane ninasarvikupoeg ja viimane neist loomadest, kes on saanud nime kuningliku perekonna liikmete järgi.

Heyworth ütles: «Kõik siinsed ninasarvikud on nimetatud väga eriliste inimeste järgi ja ma arvan, et kõik nõustuvad, et 2022. aasta on alati eriline tänu kuninganna Elizabethi plaatinajuubelile.»

«Ma arvasin, et võib olla pisut ennatlik kutsuda meie uut beebit Elizabethiks, seetõttu ristisin ta hoopis Kuningannaks (Queenie). Ma arvan, et see on noorele ninasarvikudaamile ideaalne nimi.»

Pargis elav baktrikaamel, liik, keda peetakse üheks haruldasemaks suureks imetajaks maa peal, sai ka kuninganna lapselapselapse järgi nime Louis, kuna ta sündis printsiga samal päeval. Kaamel Louis peaks peatselt isaks saama. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles