Mees redutab Ukraina sõjakoldes koos kahe suure kiskjaga keldris ja keeldub lahkumast

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Tiiger Kiievi loomaaias 3. märtsil 2022.
Tiiger Kiievi loomaaias 3. märtsil 2022. Foto: GLEB GARANICH / REUTERS/Scanpix

Ukrainas elav India arst varjab ennast juba päevi koos kahe lemmiklooma, musta pantri ja jaaguariga keldris.

Girikumar Patil, kes on üle kuue aasta elanud Ida-Ukrainas Donbassi piirkonnas asuvas Severodonetski väikelinnas ja ostis need kaks kiskjat Kiievi loomaaiast, ütleb, et ei lahku kodust ilma oma lemmikloomadeta, kirjutab BBC

Pärast sõja algust on keldrisse varjunud mees väljas käinud ainult selleks, et osta oma «kassidele» - isane jaaguar on 20 kuu vanune ja emane panter kuuekuune kutsikas - toitu. Seni on ta ostnud 23 kg lamba-, kalkuni- ja kanaliha naaberküladest ja seda neli korda kõrgema hinnaga kui tavaliselt.

Vaata pildimaterjali siit videost:

«Ma elan sõjakoldes. Meie ümber on toimunud palju pommitamisi ja mu vanemad kutsuvad mind kodumaale, aga ma ei saa oma loomi siia jätta,» rääkis Patil BBC-le.

Patil, kes on pärit Lõuna-Indiast Andhra Pradeshi osariigist, ütles, et ostis pantri ja jaaguari Kiievi loomaaiast rohkem kui 35 000 dollari eest. Loomade eramüük oli võimalik vaid tingimusel, et omanikul on nende pidamiseks piisavalt ruumi.

Sõjaolukorra tõttu üritatakse paljusid Ukraina loomaaedade asukaid evakueerida Poola ja teistesse riikidesse, kuid paljud loomad on ka kohapeal lõksus. Kiievi loomaaia töötajad rääkisid möödunud nädalal meediale, et pommitamisest ärevil loomi püütakse taltsutada rahustite abil. Äärmiselt kriitiline seis on toiduvarudega, mida jätkub vaid loetud päevadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles