Loomaarst vastab: miks kassid nii tihti küünistavad ja hammustavad?

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib: «Miks kassid nii tihti küünistavad ja hammustavad, et hambad luuni välja on? Mu kass on päris mitu korda mulle niiviisi kallale tulnud ja eks pisem on ka saanud.»

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust

Omaniku ründamist ei saa pidada normaalseks käitumiseks. Põhjusi võib olla erinevaid (kiskjakäitumine, vale mängumeetod, stress, hirm) ja situatsiooni lähemalt tundmata ei saa edasist abi pakkuda. Kõige mõistlikum oleks pöörduda käitumisspetsialistide poole, kes on tänapäeval ka Interneti vahendusel kättesaadavad. Alustamiseks sobib näiteks Krati Koertekooli kassikursus ja selle juhendaja Laura Kiiroja.

Esita meile küsimus!

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles