Sanktsioonid agressorile laienevad, puutumatuks ei jäänud ka Venemaa kassid

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rahvusvaheline kassiregistrite liit (FIFe) keelas Venemaal aretatud kassidel oma võistlustel osalemise.

«FIFe juhatus on šokeeritud ja kohkunud, et Venemaa Föderatsiooni armee tungis Ukrainasse ja alustas sõda. Hukkunud on palju süütuid inimesi, veelgi rohkem on saanud haavata ja sajad tuhanded ukrainlased on sunnitud oma elude päästmiseks kodudest lahkuma. Me kõik oleme tunnistajateks hävingule ja kaosele, mille on põhjustanud see enneolematu agressiooniakt,» seisab liidu kodulehele postitatud avalduses.

Liit väljendab oma tänu kõikide nende riikide kassikasvatajatele, kes on ulatanud oma Ukraina sõpradele abikäe. 

FIFe juhatus leiab, et ei saa sellisele olukorrale reageerimata jätta ning seetõttu võeti vastu järgmised otsused:

  • Ühtegi Venemaal kasvatatud kassi ei tohi importida ega registreerida üheski FIFe tõuraamatus väljaspool Venemaad, olenemata sellest, milline organisatsioon selle tõuraamatu väljastas;
  • Mitte ükski Venemaal elavale kasvatajale kuuluv kass ei tohi osaleda väljaspool Venemaad toimuval FIFe näitusel, olenemata sellest, millisesse organisatsiooni kasside pidajad kuuluvad.

Need piirangud kehtivad kuni 31.05.2022 ja vaadatakse vastavalt vajadusele üle.

Lisaks otsustas FIFe juhatus, et eraldab osa oma eelarvest praeguse olukorra tõttu kannatavate Ukraina kasside ja nende kasvatajate toetamiseks.

«Loodame oma Ukraina sõprade nimel, et see kohutav olukord ei kesta kaua ning soovime neile palju jaksu!» lõpetas liit oma avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles