Omaniku kõhule hüpanud koer päästis tema elu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Chihuahua hüppas omaniku kõhuli ja aitas seetõttu diagnoosida tema surmavat haigust.

Inglismaal South Tyneside'is hüppas Chihuahua oma omaniku kõhule, millega aitas ta diagnoosida surmavat haigust ja päästis sellega perenaise elu. 

41-aastane Tess Robison ütles, et tema koer Lola hakkas veidralt käituma: ta kiindus oma perenaisesse üha rohkem ja järgnes talle mööda maja. Veelgi enam, briti sõnul kontrollis lemmikloom regulaarselt kas naine hingab.

Ühel päeval hüppas Lola Robisonile kõhule ja tekitas talle sellega suurt valu. Koera maandumiskohta jäi kummaline muhk, mistõttu naine pöördus arsti poole. «Ma ei tundnud end halvasti, olin lihtsalt punnis kõhuga ja selg valutas. Nägin välja nagu oleksin neljandat kuud rase,» selgitas naine. 

Uuringu käigus selgus, et Robisonil oli munasarjavähi kolmas staadium. Talle tehti vajalik operatsioon, mille käigus selgus, et vähk oli levinud soolestikku. Seejärel läbis britt keemiaravi kuuri.

«Lola päästis sõna otseses mõttes minu elu. Olen talle lõpmata tänulik. Kui mu ravi oleks hilisemaks jäänud, poleks ma täna siin,» tunnistas Robison.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles