Koer aitas hätta sattunud perenaisele abi kutsuda

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Möödunud nädalal tuli päästeametnikel aidata ühte läbi jää vajunud ja teist aukukukkunud koera. Üks koer aga aitas tänu sellele, et naaber teda nägi, abi kutsuda oma hätta sattunud eakale perenaisele.

Päästeameti möödunud nädala väljakutsed seose koertega

24. veebruaril kell 18.35 teatati, et Pärnus Valgeranna külas Liini tee piirkonnas on suuremapoolne koer umbes 10 meetri kaugusel kaldast läbi jõejää vette kukkunud. Päästjad tõid uppumisohus koera kaldale.

Päästjad hoiatavad, et nõrga jää ja osaliselt lahtise veega veekogu ääres tuleb ohutuse tagamiseks koeri rihma otsas hoida. Üle jää-ääre vette kukkuv või läbi jää vajuv loom ei saa enam ise välja ning satub suurde uppumisohtu.

23. veebruaril kella 22.44 ajal märkas naaber, et Kohtla-Järvel Põhja alleel oli ühe kortermaja elaniku koer üksinda väljas. Omaniku aknale koputades sai häirekeskusele kõne teinud inimene teada, et vanem naine oli oma kodus kukkunud ning vajas abi. Päästjad avasid pärast saabumist jõuga ukse ning andsid hätta sattunud inimese meedikutele üle.

Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei saa enam ise püsti ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik tõsiste tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada. Selleks saab abi ja nõu küsida linna sotsiaalabi osakonna töötajatelt.

22. veebruaril kell 11.48 helistas häirekeskusesse koeraomanik Vilimeeste külast, kelle väikest kasvu koer oli kukkunud 5–6 meetri sügavusse kasutuseta seisvasse kaevu. Mustla päästjad tõstsid koerakese kaevust välja ja andsid pererahvale üle. Pehkinud kaevukaane lubas peremees korda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles