PÄEVAKÄPP ⟩ Veidi pelglik Grace on oma inimest oodanud üle saja päeva

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Grace
Grace Foto: Varjupaikade MTÜ

Grace on noor kassitüdruk, kes sattus varjupaika, kui ta leiti tänaval kondamast ja ümberkaudsetest majapidamistest abi otsimas. Paraku ei olnud sellel kaunil kassil kiipi ja keegi teda varjupaika otsima ei tulnud.

Koheselt sai selgeks, et varjupaiga keskkond ja uued inimesed tekitavad Grace’ile stressi ja ebakindlust. Kedagi ta ligi lasta ei tahtnud ning inimese lähenedes kähises ja kaitses ennast. Seetõttu kolis ta hoiukodusse, kus hakati teda sotsialiseerima ja tegelema tema ebakindlustega.

Hoiukodus toimusid lühikese ajaga esimesed väiksed arengud. Kohe lõi välja tema uudishimulik loomus. Hetkel ta veel inimese lähedust ei otsi ja paikätt ka nautida ei oska. Grace’iga on vaja teha veel palju tööd, aga juba on näha, et tegemist on ääretult mänguhimulise ja vahva kassiga, kelle puhul võib arvata, et ajaga muutub ta sotsiaalseks kodukassiks.

Grace ootab pikisilmi seda õiget inimest, kes on valmis talle aega pühendama, et ta saaks lõpuks ometi õppida inimesi usaldama. Ta on kiibitud, vaktsineeritud, steriliseeritud, saanud parasiiditõrje ning valmis kolima oma päriskoju.

Varjupaikade MTÜ tähistab juba alates 2016. aastast sõbrakuud kampaaniaga “Sõpra tunned sabast,” mis kutsub võtma varjupaigast kassi või tulema kassidele püsitoetajaks. Varjupaikade MTÜ hoole all on hetkel 441 kassi. Vaata, kuidas saad sina neid aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles