TAGAOTSITAV Linn on kimpus majadesse tungiva hiiglasliku karuga (3)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Ursus americanus
Ursus americanus Foto: Shutterstock

California politsei on kuulutanud tagaotsitavaks Hank the Tanki-nimelise karu, kes juba möödunud suvest alates inimeste kodudesse sisse murrab.

Võimude sõnul tuleb 227 kilogrammi kaaluv karu tõneäoliselt eutaneerida, kuna ta on inimeste läheduse ja pideva toiduvaruga harjumise tõttu liiga julgeks muutunud ning talveune vahele jätnud, vahendas BBC.

Loomakaitseorganisatsioonid teevad tööd selle nimel, et karu asustataks ümber varjupaika, kuna ta hangib vaid toitu ega ründa inimesi. Paljud inimesed on sotsiaalmeedias Hanki kaitseks välja astunud.

Paraku on Hank the Tank tänu mitmekesisele toidulauale tublisti kosunud ja seetõttu ohtlikuks muutunud. «Ta on õppinud kasutama oma suurust ja tugevust, et kodudesse sisse murda,» ütles California kalandus- ja metsloomade osakonna pressiesindaja Peter Tira. «Ta tungib isegi läbi uste ja akende sisse.»

Meedia teatel on karu kodudesse sisse murdes rünnanud ka inimesi.

Hank sööb toitu tõenäoliselt prügikastidest, mistõttu on ta keskmise karuga võrreldes mitu korda suurem ning seetõttu ka väga kergesti äratuntav. See on ka põhjus, miks ta võimude sõnul varjupaiga eluga ei kohaneks – ta on harjunud liiga rammusa toiduga.

Viimase kuue kuu jooksul on hiigelkaru Californias Lake Tahoe' piirkonnas murdnud sisse vähemalt 40 kodusse ning põhjustanud seal märkimisväärset kahju.

Inimestele on antud soovitus prügiga hoolsamalt ringi käia, et karud, kelle elupaikade arv on viimastel aastatel metsatulekahjude tõttu vähenenud, sellele ligi ei pääseks.

Baribal (Ursus americanus) on Põhja-Ameerikast pärinev karu perekonda kuuluv loom. Tegemist on Põhja-Ameerika väikseima, kuid kõige laiemalt levinud karuliigiga.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles