VIDEO Laste mänguasjakastis varitses surmavalt mürgine agressiivne madu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy

Austraalias Sunshine Coastis varitses laste mänguasjakastis surmavalt mürgine pruun madu, kes üritas ka maopüüdjat rünnata. Juhtunut jäädvustanud video avaldati Daily Mailis.  

Austraalia pere leidis eelmisel nädalal ühel varahommikul oma majast pruuni mao, kes ronis mänguasjakasti. Nad kutsusid maopüüdja, et ohtlikust roomajast oma kodus vabaneda.  

Maopüüdja ​​nimega Justin filmis roomaja püüdmise hetke videole. Salvestisel on näha, kuidas ta spetsiaalse konksuga mänguasju laiali lükkab ja nende all on umbes 60 sentimeetri pikkune pruun võrkmadu. Häiritud roomaja, kes end kastis peitis, käitus agressiivselt ja proovis tormakalt inimest rünnata. «Sellepärast kasutamegi pulka. See on võrkjas pruunmadu. Tal pole minuga kohtumise üle hea meel,» selgitab Justin. Väljaspool ekraani kuuleb naist ütlemas: «Ta on pagana kiire!»

Võrkjas pruunmaod on ühed kõige mürgisemad maod maailmas. Nende mürk põhjustab inimestel pearinglust, kõhulahtisust, jõukaotust või krampe, neerupuudulikkust, halvatust ja südameseiskust. 60 protsenti Austraalia surmaga lõppevatest maohammustustest on selle liigi põhjustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles