Maailma suurim merevee krokodill suri inimsöömisest tekkinud stressi tõttu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
6,4 meetri pikkune krokodill Lolong
6,4 meetri pikkune krokodill Lolong Foto: JAY DIRECTO/ AFP/ Scanpix

Maailma suurim soolase vee krokodill suri väidetavalt stressi pärast, mille põhjustas väidetavalt kaluri ja koolitüdruku söömine. 

Suurim teadaolev merevee krokodill, umbes kuue ja poole meetri pikkune Lolong, suri 2013. aastal vangistuses viibimisest ja jahipidamisest põhjustatud stressi tõttu pärast seda, kui ta sõi ära kaluri ja koolitüdruku.

Oma suuruse tõttu Guinnessi rekordite raamatusse kantud krokodill püüti kinni 2012. aastal. Arvati, et enne seda sõi suur roomaja ära Filipiinidelt Bunawani linnast salapäraselt kadunuks jäänud kalamehe ning kaks aastat varem kahtlustati Lolongi 12-aastase tüdruku surma põhjustamises.

Roomajat jahtiti kolm nädalat, kuni see lõpuks kätte saadi. Ta oli turismipargi peamine vaatamisväärsus. Krokodill suri 2013. aastal infektsioonide ja stressi tõttu, nagu väitsid loomaarstid. Kohalik linnapea avaldas seepeale lootust, et Lolongi surnukeha suudetakse säilitada ja tõepoolest, seda säilitati Manilas asuvas riiklikus loodusloomuuseumis.

Paljud netikülastajad olid nördinud, et nii tugev ja suur loom ülihalbade kinnipidamistingimuste tõttu nii kiiresti suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles