Pirita on kimpus hoolimatute koeraomanikega

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pirita linnaosa valitsus tuletab koeraomanikele meelde, et neil on kohustus oma lemmiku järelt koristada.

«Peaks olema iga endast lugupidava koeraomaniku vastutus oma lemmiku järelt koristada, kuid kahjuks see nii ei ole. Eriti halb on pilt praegu, kui vihm ja soojakraadid on lume alt välja sulatanud hunnikud, mille koeraomanikud koristamata jätnud. «Miinivälju» on nii metsa all, teede ääres ja kõnniteedelgi. Mõned koerapidajad on kasutanud lumerohket talve ja matnud koera ekskremendid lihtsalt lume alla. Murega pöördus linnaosa poole Merivälja elanik, kes kurtis, et olukord on sedavõrd hull, et lapsed ei pääse enam puhta jalaga kooligi,» kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et koerakaka tänaval ei ole ainult esteetiline probleem, vaid selle kaudu võivad levida ka parasiidid ja viirused.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi peab loomaomanik järgima sanitaar- ja hügieeninõudeid ning koristama oma looma väljaheited. Need tuleb kotti pakitult panna prügikasti või spetsiaalsesse loomade väljaheidete kasti, mida on Pirital kümmekond.

Linnaosavanem tuletab meelde, et seadusest tulenedes võib koerte ja kasside pidamise eeskirjade rikkujaid karistada rahatrahviga, kuid see ei ole eesmärk. «Meenutame koeraomanikele nende kohustusi selleks, et probleem lahendada ning tagada linnaosa heakord ja kõigi kaaskodanike heaolu. Tänan kõiki loomaomanikke, kes lemmiku järelt kasivad ja aitavad meie linnaosa puhta hoida,» lisas linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles