Kadunud on kurikuulus krokodill, kelle hingel on väidetavalt sadade inimeste surm

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Väidetakse, et hiiglaslik krokodill , kes on kuulduste kohaselt Ida-Aafrikas tapnud 300 inimest, on kadunud.

Krokodill nimega Gustave on kurikuulus inimsööja, kes on väidetavalt vastutav sadade kohalike elanike surma eest Burundis .

Väidetavalt kaalub ta üle tonni ja on umbes kuus meetrit pikk. Arusaadavalt kardavad teda isegi elukutselised jahimehed, sest iga kord, kui teda märgatakse, teatatakse piirkonnas rohkem surmajuhtumeid.

LadBible vahendab, et teadlased on hiiglaslikku roomajat uurinud aastaid. Tema vanus on väidetavalt vahemikus 100 kuni 60 aastat.

Jahimehed on ammu Gustave'i tabada püüdnud ning kolm korda tulistanud, kuid ta on iga kord ellu jäänud.

Krokodillile pani nime prantsuse jahimees Patrice Faye, kes on aastaid Burundis elanud ja püüdnud krokodilli kinni püüda, et teadust teha.

2002. aastal ehitas Faye pika lõksu, mida pidi transportima 40 meest, kuid Gustave'il polnud sellest midagi, tal õnnestus lõksu vältida.

Prantslane rääkis toona BBC -le: «Me asetasime lõksu Ruzizisse (Jõgi Kesk-Aafrikas), panime sööda sisse ja veetsime kogu öö kaameratega jões.»

«Kuid see oli täielik läbikukkumine. Krokodill puuri ei läinud, kiusas meid ja me ei suutnud teda kinni püüda.»

Koletise suuruse üle arutledes lisas ta: „Ta on tohutu. Ta on kolm korda suurem kui teised Burundi krokodillid.

«Ta ei ole väga kiire ega saa seetõttu toituda sellest, mida teised Burundi krokodillid söövad - kalad ja väikesed imetajad. Ta ründab aeglast saaki, mida on lihtne tabada.»

2014. aastal ilmus dokumentaalfilm «Capturing the Killer Croc», mis dokumenteerib Faye tulutuid katseid Gustave'i tabada.

Kolme kuu jooksul, mil ta seal viibis, jõudis ta järeldusele, et krokidill oli ära söönud 17 inimest.

Ta ütles: «Arvutasin, et kui ta oleks inimesi tapnud 20 aastat sellise kiirusega, oleks ta ära söönud juba üle 300 inimese.»

Pole selge, kas Gustave on ikka veel elus või on ta tõepoolest pigem üks metsaline kui mitmete krokodillirünnakute kehastus.

Selge on see, et tema legend elab edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles