Videole jäi giidi puu otsa ajanud raevukas ninasarvik

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Pilt on loo juures illustratiivse tähendusega
Pilt on loo juures illustratiivse tähendusega Foto: Shutterstock

Lõuna-Aafrika Vabariigis pääses safaripargi giid vihase musta ninasarviku rünnakust.

Lõuna-Aafrika Vabariigis ajas vihane must ninasarvik safaripargi giidi puu otsa.

Õnneliku lõpuga vahejuhtum leidis aset, kui Kaplinnast pärit 26-aastane looduskaitsja Tom Frew läks koos kolleegidega safarile, et leida ja märgistada valgeid ninasarvikuid. Mingil hetkel ilmus silmapiirile must ninasarvik, kes tormas otse seltskonnale kallale. Selle tulemusena ronisid mehed noorte puude otsa ja pääsesid seega rünnakust.

Kaadril on näha, kuidas loom jookseb puu juurde ja kõigutab seda, püüdes Frew' juurde pääseda. Seejärel liigub ninasarvik teise puu juurde, mille küljes rippus giidi kolleeg. Kuna loomal ei õnnestunud ühtegi potentsiaalset ohvrit kätte saada, läks ta peagi minema. 

Frew selgitas, et ninasarvik oli eriti agressiivne, sest ta oli just narkoosist ärganud. Loomalt eemaldati sarv, et kaitsta teda salaküttide eest ja säilitada populatsiooni. BBC Newsi teatel peetakse ninasarviku sarve traditsioonilises hiina meditsiinis afrodisiaakumiks ja nõudlus selle järele ei vähene, hoolimata võimude meetmetest ebaseadusliku kaubanduse tõkestamiseks. See on populaarne ka Vietnamis, kus püütakse ravida erinevaid vaevusi: pohmelli, nakkushaigusi ja isegi vähki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles