9 üllatavat fakti kuninganna Elizabeth II koerte kohta

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Värskeim foto kuninganna Elizabethist ja tema koerast, dorgi tõugu koerast nimega Candy.
Värskeim foto kuninganna Elizabethist ja tema koerast, dorgi tõugu koerast nimega Candy. Foto: Steve Parsons / POOL / AFP / Scanpix

Kuninganna Elizabeth II on tuntud koeraarmastaja. Vaatasime lähemalt, millist elu kuninglikud lemmikud elavad, ning saime teada nii mõndagi üllatavat.

Kuninganna Elizabethi koerad tulid hiljuti taas päevakorda, kuid ta kuu alguses valitsemisaja 70. aastapäeva puhul oma mälestuskogu läbi vaatas ning üks tema dorgi tõugu koertest nimega Candy asjast väga huvitatud näis olevat ja isegi kaamerasilma ette jäi (foto artikli päises). Praegu on kuningannal kolm koera, lisaks Candy'le ka kaks korgit.

  1. Õhtusööki saavad koerad iga päev täpselt kell viis. Serveeritakse vaid gurmeetoite, näiteks kanafileed.
  2. Kuninganna jalutab oma koertega iga päev lõuna ajal tiiru.
  3. Kuninganna koerad on silma paistnud teatava agressiivsusega. Näiteks 2013. aastal ei lubanud kuninganna prints Williamil ja hertsoginna Kate'il oma kokkerspanjelit Lupot pidustustele kaasa võtta. Lupo keeld tuli pärast seda, kui üks kuninganna korgidest ründas printsess Beatrice'i norfolki terjerit Maxi, kes sai kähmluses tõsiselt vigastada ja kaotas peaaegu kõrva.
  4. Kord tahtis üks teener nalja pärast kuninglike koerte toidu sisse viskit ja džinni panna. Selle eest suunati ta tööle madalamale ametipositsioonile.
  5. Jõulude ajal hellitab kuninganna oma koeri, pannes neile sussi sisse kingitusi.
  6. Kuninglikele koertele on kõik lubatud: nende peale ei tohi keegi häält tõsta.
  7. Kuningliku õukonna töötajatel on alati varuks salvrätikud, juhuks, kui mõni koertest peaks kusagil jalga tõstma.
  8. Koertel on Buckinghami palees omaette tuba, kusjuures nende voodites vahetatakse linu iga päev.
  9. 1991. aastal sattus kuninganna Elizabeth haiglasse, kus talle tuli teha kolm õmblust, mille ta sai, kui üritas lahutada oma kaklevaid koeri.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles