KAKLUSKLUBI ⟩ Domineeriv isane jõehobu kaitseb võimsas jõukatsumises oma emaseid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Jõehobude agressiivne võitlus
Jõehobude agressiivne võitlus Foto: Emily Whiting / CATERS NEWS /Scanpix

35-aastane väligiid ja fotograaf Emily Whiting filmis jõehobusid nende metsiku võitluse ajal.

Giid ja fotograaf Emily Whiting (35) juhtis gruppi, kui märkas konflikti kahe jõehobu vahel. Tema sõnul käitusid loomad väga agressiivselt ja ta nägi seda esimest korda. Naine otsustas jõhkra kakluse videole filmida, arvates, et see saab piisavalt kiiresti otsa, kuid jõehobud ei mõelnudki peatuda.

«Tegime kohvipausi ja kaklus kestis tund aega, kuni me seal olime ning jätkus pärast meie lahkumist,» rääkis Whiting. Veidi hiljem läksid loomad siiski teineteisest lahku ja kumbki neist ei saanud tõsiseid vigastusi.

Giid lisas, et jõehobud on tavaliselt väga unised ega täida oma agressiivse looma mainet. Vaenulikkus võib tekkida järglaste kaitsmisel, kuid isegi sellistel juhtudel tapavad jõehobud üksteist harva.

«Nii et nende teist poolt esimest korda näha oli silmi avav – see oli uskumatult võimas. Lisaks nende tohutute loomade jõulise jõu nägemine tegi selgeks, kui ohtlikud nad võivad olla.»

 

Suuruselt maailma teine loom saavb oma lõualuid avada kuni 150 kraadini. Hammustussurve poolest võiks ta pooleks hammustada näiteks aerupaadi. 

Nad tapavad üksteist harva, kuid on vastutavad sadade inimeste surma eest Aafrikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles