Kolm kõige kahjulikumat toiduainet kassidele

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Kiisud, kes hiirmsasti maiust tahaksid
Kiisud, kes hiirmsasti maiust tahaksid Foto: Shutterstock

Kiisud on kavalad. Nad teavad, kuidas saagile tähelepanu pöörata, parimat hetke oodata ja osavalt näpata. Aga vahel söövad nad otse meie peost. Mõnikord on see naljakas, kuid see võib olla ohtlik lemmiklooma tervisele.

1. Suhkur ja jahu

Meie, inimesed, armastame neid tooteid. Leib, pasta, kuklid, koogid, kasvõi kolm korda päevas. Aga kas see meie kassidele sobib?  

Ei! Need tooted on loomale väga kahjulikud, sest tekitavad probleeme seedesüsteemis, käärimist, puhitust, kõhukinnisust, kaalutõusu. Sellele järgnevad ainevahetushäired, kõõm ja kasuka väljalangemine. 

Pidage meeles, et väike kogus neid tooteid ei too täiskasvanud tervele loomale palju kahju. Aga kui teie lemmikloom on eakas või mitte kõige paremas vormis, siis on parem mitte riskida.

Kui soovite kassi maiusega meelitada, valige mõni spetsiaalne kiisudele tehtud toode. 

2. Kondid ja suitsutatud liha

Kui teie kass on toortoidul, võib ta süüa väikeses koguses luid. Kõigil muudel juhtudel ei tohi kassidele luid anda!

Termiliselt töödeldud luud on väga haprad ja rabedad, mis võivad tekitada suurt kahju looma siseorganitele. 

Kõiik suitsutatud tooted sisaldavad vürtse ja säilitusainneid, ka kõige kallimad.  Loomulikult ärritavad need lõhnad looma maitseretseptoreid ja kass tahab neid väga. Aga mõelge, kas see on kasulik?

Inimkeha saab kogu selle keemilise koostisega hakkama, kuid kassi keha on palju väiksem ja õrnem!

3. Viinamarjad ja rosinad

Kassi suhu satub kiiresti kuklis olev rosin või mahakukkunud viinamari, millega tahaks mängida. Kuid kassidele on need toidud mürgised!

Need tooted põhjustavad kassi neerude tüsistusi, seega võtke kohe ühendust loomaarstiga.

Sageli arvame, et kass saab paremini aru, mida ta sööb. Aga ei ole. Maitsmispungad ninas ja keelel tuvastavad maitsva lõhna, rasvase või magusa maitse ning kass tõmbab selle toidu poole. Täpselt nagu meid tõmbavad krõpsud ja šokolaadid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles