PÄEVAKÄPP ⟩ Tagasihoidlik triibik Tuuli vajab päriskodu

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Tuuli
Tuuli Foto: Varjupaikade MTÜ

Triibik Tuuli on noor ja tagasihoidlik kassineiu, kes pole veel kunagi tunda saanud kodusoojustega perre kuulumise tunnet. Ta on ise pidanud enda eest seisma ja iseseisvalt hakkama saama hetkeni, kui ta varjupaiga hoole alla sattus. Tuuli leiti tänavalt 2021. aasta septembrikuus.

Algselt varjupaika jõudes oli ta vaikne ja tasane ning julges inimest vaid silmanurgast piiluda. Inimese lähenedes ta kas tardus hirmust või põgenes lähimasse peidupaika. Varjupaiga töötajad teavad, et selliste loomadega tuleb olla väga kannatlik ning anda neile aega kohanemiseks. Aeg ja kannatlikkus tasusid end ära, sest tasapisi hakkas Tuuli julgemaks muutuma ja ei pugenud kohe peitu.

Talle meeldis inimesi eemalt jälgida ja ajaga tuli ka julgust juurde. Tuuli ei ole küll sülekass, kuid paitamist armastab ta väga. Võta vaid konservipakk ja Tuuli on juba kohal ning nühib end õrnalt vastu inimese jalgu. Ta tiirutab ja ootab kannatlikult, et tema konservikauss täidetaks. Tasuks maitsva toidu eest laseb ta sul kuulda enda mõnusat nurrumootorit. Seega, tema usalduse võid sa võita kõhu kaudu ehk ütlus, et armastus käib kõhu kaudu, peab Tuuli puhul küll paika!

Varjupaikade MTÜ tähistab juba alates 2016. aastast sõbrakuud kampaaniaga “Sõpra tunned sabast,” mis kutsub võtma varjupaigast kassi või tulema kassidele püsitoetajaks. Varjupaikade MTÜ hoole all on hetkel 441 kassi. Vaata, kuidas saad sina neid aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles