Türgis sündis ennenägematu kükloopsilmaga kitsetall

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Shutterstock

Kilise provintsis Türgis Gökmusa külas asuvas talus sündis mutantkits, kelle ühes silmakoopas on kaks silma keset otsaesist.

40-aastane talunik Ahmet Kartal ütles, et on loomi kasvatanud 25 aastat ja pole kunagi midagi sellist näinud. Mees selgitas, et läks oma loomi üle vaatama ja nägi, et sündis kits.

Värsket ilmakodanikku lähemalt uurides nägi talumees, et kitse silmad olid keset otsaesist nagu kükloobil. «Ma värisesin, kui ma esimest korda seda kitsetalle laudas nägin. Ta ei teinud piiuksugi, kuid teda pildistades oli tunne, et ta jälgib mind,» rääkis Kartal.

Mees rõhutas, et pole valmis sellise loomaga tegelema ning soovib, et kohalikud võimud ta ära viiksid ja tema elu päästaks.

Hatay Mustafa Kemali ülikooli veterinaarmeditsiini osakonna pressiesindaja Ahmet Ouyyar ütles, et kitsel on tsebotsefaalia, kolju moodustumise anomaalia, mille puhul nina alaareng on kombineeritud silmadevahelise kauguse vähenemisega. .

«Silmad peaksid asetsema eraldi silmakoobastes, kuid sellel juhtumil on mõlemad silmad väikesed ja samas silmakoopas,» ütles Ouyar. Tema sõnul on isasel kitsebeebil ka vähearenenud nina, ebanormaalselt arenenud kõrv ja liiga lai alalõug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles