Kelgukoerad 2-meetrise keti otsa: seaduseelnõu ajas loomakaitsjad tagajalgadele (5)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Siberi huski. Pilt on illustreeriv.
Siberi huski. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Loomakaitsjad pole rahul maaeluministeeriumi kavandatava seadusemuudatusega, mis puudutab veokoerte ketispidamist. Maaeluministeerium leiab, et koerte ketispidamise ajaline piiramine vajab täiendavat analüüsi ja sõnab, et pärast tagasiside laekumist kutsutakse eelnõuga seoses kokku uus ümarlaud.

«Nii uskumatu, kui see ka ei tundu, planeerib maaeluministeerium salaja tagatubades sahistades ja valetades vastu võtta lemmikloomade pidamise nõudeid muutva määruseelnõu, millega surutaks veokoerad maksimaalselt kahemeetrise keti külge,» teatas Eestimaa loomakaitse liit sotsiaalmeedias.

Loomakaitse liit tõi välja, et kui praegu kehtiva korra järgi tuleb tagada ketis peetavale koerale minimaalselt 40 ruutmeetri suurune liikumisala, siis peale kavandatava muudatuse jõustumist piisaks veokoertele vaid 2-meetrisest ketist, mis oleks rohkem kui poole väiksem täna kehtivast minimaalsest liikumisalast. «Mitte ükski koer ei saa ennast nii lühikese keti otsas hästi tunda, rääkimata kelgukoerast,» leiavad loomakaitsjad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles