VIDEO ⟩ Aastaid lämbumisohus olnud krokodill päästeti kaela soonivast rehvist (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Mootorratta rehv piinas looma aastaid
Mootorratta rehv piinas looma aastaid Foto: imago images/INA Photo Agency/ Scanpix

Kui krokodillid saaksid rääkida, ütleks see Indoneesias ilmselt aitäh vapratele kangelastele, kes looma pärast kuueaastast piinlemist lõpuks tema kaela ümber olevast rehvist vabastasid.

Krokodilli hukkamõist läheks ilmselgelt neile, kelle tõttu ta seda «kaelavõru» aastaid kandma pidi. Täpselt pole teada, kui kaua krokodill sellega vaevles, kuid teadaolevalt on esimesed pildist temast ja mootorrattarehvist juba 2016. aastast. 

Alates 2016. aastast on Kesk-Sulawesi osariigis Palu läbivas jões regulaarselt märgatud 4-meetrist krokodilli. Roomaja pälvis kaastunnet kogu maailmas, kuna tal oli ümber kaela takerdunud rehv, mille panid tõenäoliselt inimesed, et teda lemmikloomana kinni püüda.

Hoolimata kartusest, et rehv tapab roomaja aeglaselt, on paljud päästetööd ebaõnnestunud krokodilli tabamatuse ja korraliku päästevarustuse puudumise tõttu.

Nüüd mõtles kohalik mees Tili (35) välja püünise, mis koosnes nööridest ja peibutusssöödaks olevast kanast. Kui loom oli turvaliselt fikseeritud, viisid kümned teised kohalikud elanikud looma maale ja lõikasid kummist rehvi läbi. 

Päästetud loom lasti tagasi jõkke ja enam ei ohusta teda lämbumissurm. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles