PÄEVAKÄPP Poolteist aastat varjupaigas oodanud Tip kassitoas silma ei paista

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Tip
Tip Foto: Varjupaikade MTÜ

Tip on üks tõeliselt armas ja rahulik triibik. Varjupaiga kassituba on tema koduks olnud juba peaaegu poolteist aastat.

Ega tal ei olegi seal suurt midagi viga, aga nagu iga varjupaiga hoolealune, soovib ka Tip päris enda kodu ning oma lemmikinimese jäägitut hoolt. Kuigi Tip ei pruugi kassitoas kohe silma paista ning ta ei ole esmakohtumisel kõige suhtlushimulisem kass, siis väärib ka tema kodusoojust.

Tip leiti aastal 2020 Piritalt, kus ta elas tänavakassi elu. Nagu metsikud kassid ikka, siis kartis ka Tip varjupaika jõudes paaniliselt kõiki inimesi ning kõike ümbritsevat. Nüüdseks on Tip teinud väga suure arengu – ta on kõikide teiste varjupaiga neljakäpalistega suureks sõbraks saanud ja ka inimesed ei tundu talle enam nii hirmsad. Need edusammud näitavad, et Tipist võib saada täiesti sotsiaalne kodukass; ta vajab lihtsalt seda õiget inimest, kes oleks valmis talle aega pühendama, et Tip saaks õppida inimesi usaldama.

Tipi kassitoas külastades tuleb varuda palju kannatlikkust ja aega ning võib juhtuda, et see arglik triibik tuleb uut külalist isegi ettevaatlikult nuusutama. Talle juba tuttavad inimesed saavad Tipile ehk isegi ühe kiire pai teha. Arvestades tema mängulusti ja seda, kuidas ta naudib oma liigikaaslaste seltskonda, oleks Tip ilmselt väga õnnelik, kui ta saaks kolida koju, kus on teda juba kass(id) ees ootamas.

Varjupaikade MTÜ tähistab juba alates 2016. aastast sõbrakuud kampaaniaga «Sõpra tunned sabast», mis kutsub võtma varjupaigast kassi või tulema kassidele püsitoetajaks. Varjupaikade MTÜ hoole all on hetkel 441 kassi. Vaata, kuidas saad sina neid aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles