HARULDANE VIDEO Hüään pääses teda jälitava lõvi käest

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy

Hüään põgeneb Lõuna-Aafrikas turistide silme all teda jahtiva lõvi eest.

Pruun hüään libises ootamatult teda jälitanud vallatu lõvi eest minema ja põgenes turistide silme all kiskja eest.

Lõuna-Aafrika safari giid Jordan Davidson (36) ütles, et tema ja ta grupp jälgisid jõehobu, kui teine ​​giid andis teada, et läheduses jahib noor lõvi pruuni hüääni. «Olime sealt lühikese autosõidu kaugusel ja alguses arvasin, et jääme kõigest niikuinii ilma. Kuid otsustasime õnne proovida,» rääkis mees taustinformatsiooniks. 

Selle tulemusena õnnestus safarigrupil näha, kuidas lõvi jõudis tol hetkel toitu otsivale hüäänile lähedale. «Nägime lõvi sügaval põõsastes pingsalt hüääni jälgimas. Lõuna pool, teisel kanalil, nägime hüääni ringi kõndimas ja toitu otsimas. Ta ei näinud, et tema kõrval hiilib kiskja,» kirjeldas Davidson olukorda.

Ta selgitas, et see lõvi ei kuulu karja hulka ja elab üksi. Pruunid hüäänid elavad klannides, kuid otsivad toitu üksinda. Nad on väga salaja toimetavad pelglikud loomad, keda päeval harva näeb. «Meil vedas, kuna oli külm pilvine hommik, nii et hüäänid jäid kauemaks liikvele. Minu jaoks oli väga huvitav näha, kuidas hüään kaitseb end uskumatult tugeva lõvi eest,» tunnistas giid.

Davidsonil õnnestus hüääni asukoha lähedal peatuda. «See kõik juhtus üsna kiiresti. Lõvi jälitas hüääni, kuid meie üllatuseks ei tapnud teda. Võib-olla oli ta mängulises tujus või hirmutasid hüääni tehtud kummalised helid ta eemale. Võib-olla võimaldas hüääni pikk karv lõvi küüniste vahelt välja libiseda ja ajas ta segadusse,» jagas giid oma oletusi. Ta rõhutas, et see oli hämmastav ja haruldane vaatepilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles