PÄEVAKÄPP ⟩ Säde on varjupaigas oma kodu oodanud 299 päeva

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Säde
Säde Foto: Oskar Kadaksoo / Varjupaikade MTÜ

Säde minevik ei ole olnud lihtne. Ta on umbes 4-aastane emane kass, kes jõudis varjupaika koos oma kolme väikese pojaga. Ta hoolitses poegade eest ja kasvatas nad üles nagu üks õige emakass. Tema pojad on nüüdseks kõik oma uutesse kodudesse kolinud ning nüüd ootab Säde enda võimalust.

Sädel ei ole iialgi olnud päris oma kodu. Aastaid on ta elanud õues, kasvatanud üles mitmeid pesakondi ja nüüd lõpuks jõudnud kohta, kus ei pea muretsema, mida süüa või kuhu vihma ja tuule eest sooja pugeda.

Kuna Säde ei ole kunagi varem elanud kodukassi elu, võib ta dsmakohtumisel paista üsna pahura olemisega ja inimese vastu huvi ei tunne. Küll aga on toit see, mis talle väga meeldib ja teda motiveerib. Talle õiget maiust pakkudes, lööb Säde isegi valju nurrumootori lahti.

Paikäsi on Sädele veel natukene hirmutav, kuid toidukausi juures laseb ta end juba silitada, sest toit maitseb ju nii hea ja ega paikäsi ka liiga tee. Kuigi Säde on veidi hirmul ja kardab, on ta väga vapralt ja kannatlikult lasknud endale kõik vajalikud protseduurid teha. Nüüd on Säde korralikult uude koju minekuks ette valmistatud ja ootab külastajaid kassituppa.

Varjupaikade MTÜ tähistab juba alates 2016. aastast sõbrakuud kampaaniaga “Sõpra tunned sabast,” mis kutsub võtma varjupaigast kassi või tulema kassidele püsitoetajaks. Varjupaikade MTÜ hoole all on hetkel 441 kassi. Vaata siit, kuidas saad sina neid aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles